RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

By Rise-nei til jobbtilbud

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Assistenten ble tatt på senga av landslagssjefens plutselige kuvending.

Kun få timer før Åge Hareide annonserte at han gir seg som landslagssjef, fikk assistent By Rise beskjeden.

– Han informerte meg om avgjørelsen rett etter møtet han hadde mandag formiddag med president Sondre Kåfjord og generalsekretær Karen Espelund, sier By Rise til Adresseavisen.

Ville stille opp
– Hva tenkte du da?

– Jeg vil ikke komme inn på hva vi snakket om. Men det er veldig synd at han gir seg fordi han signaliserte veldig klart etter Nederland- og Ukraina-kampene at han ville stille videre. Jeg har selv hatt ulike forespørsler som jeg sa nei til for ikke lenge siden fordi jeg ville også stille opp videre for Norge. Men Åge må føle det han vil og føler han seg tom er det en avgjørelse han må ta på sin egen kappe, sier By Rise.

Hvis han blir spurt, er By Rise klar for å lede Norge inntil en ny landslagssjef er på plass.

– Det tar jeg som det kommer, men man er alltid forberedt på å ta kamper på strak arm. Her er det så mye dersom, hvis såfremt i fall, men noen må jo forberede og holde hjulene i gang, sier By Rise til dagbladet.no.

Sier ikke opp
Men han er ikke aktuell som landslagssjef i en langsiktig løsning. Landslagets assistenttrener ser heller ingen grunn til å følge Hareide ut av NFF.

– Jeg forholder meg til kontrakten jeg har som gjelder ut kvalifiseringen 2009. Jeg ser ingen grunn til at jeg skal si opp jobben min, så får forbundet finne ut hva de ønsker. Jeg verken kan eller vil bruke energi på det som skjer videre, sier By Rise, som mener Norge fortsatt har muligheten til å nå VM i Sør-Afrika i 2010.

(NTB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere