Gå til sidens hovedinnhold

Byderby lørdag

Når vi nå akkurat har gått inn i februar måned, kan vi se tilbake på januar og si oss ganske godt fornøyde. Sesongen er godt i gang, vi har spilt to kamper uten tap, og juniorene våre tok nesten rotta på RBK i Color Line Cup.

Og til helgen kommer årets første godbit. Med all respekt til Strømsgodset og Sparta Sarpsborg, to gode klubber, så vet alle fra Oslo by at kampen på lørdag klokken 14.30 i Valhall handler om så mye mer enn bare fotball. Det handler om hvem som kan gjøre krav på tittelen "best i byen" frem til neste gang vi møtes. Det handler om stoltheten til de mange tusen menneskene i byen, for hvem vil egentlig tape mot den irriterende naboen? Kan det være noe verre enn å komme på jobben mandag morgen, og det første du møter i døren er den irriterende Vålerenga-kollegaen din?

Svaret gir seg selv!

For meg har Vålerenga vært som en stein i skoen siden jeg var liten guttunge, og den har forblitt på stedet hvil siden. Det er ikke det at jeg ikke liker supporterne, for jeg har noen få kompiser som også ble lurt til å holde med dem, men det handler mer om hva klubben står for. De bruker slagordet Oslos stolthet i alle sammenhenger, likevel har over halvparten av medlemmene i Klanen postadresse på Hadeland. De snakker om mangfold og inkludering som de største selvfølgeligheter i en sammenheng, mens øl, vold og skamslåtte bønder er tonen i en annen.

Men jeg skal ikke bruke mer tid på å skrive om denne klubben, det er tross alt ikke den som er viktigst på lørdag.

Forrige gang Lyn og Vålerenga spilte treningskamp var det nemlig østkantklubben som stakk av med seieren, og det lever de på der borte ennå. Derfor synes jeg det er på høy tid at vi setter en stopper for dette på lørdag med en seier. Oppfordringen fra meg og en samlet spillergruppe er derfor klar.

Alle som leser dette, enten i lokalavisene eller på Lyns hjemmeside fredag, oppfordres til å kle seg i rødt, hvitt og blått på lørdag og valfarte til østkanten. Laget trenger nemlig all den støtten de kan få, og denne kampen er den virkelig store prøven for gutta på banen, og dere på tribunen. Det vil garantert komme mange for å støtte hjemmelaget, og vi må vise våre spillere at vi ikke er noe dårligere.

Så er det opp til våre spillere å gjøre oss stolte, og mot Vålerenga pleier de å gjøre jobben. Og du kan være helt sikker på at samtlige av Vålerengas spillere og supportere vet akkurat det.

Derfor gleder de seg ikke til denne kampen. For de vet at derbyspøkelset kommer.

Vi sees i Vallhall.Joachim Westher Andersen

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner