RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger ut til 270 meter

Foto: Lovric, Primoz (SCANPIX)
Planica vil ha tilbake verdensrekorden i skiflyging. Norges hoppsjef ser ikke bort fra at Vikersund vil besvare «angrepet».

Oslo (ANB): - Allerede i 2014 kan dere regne med enda en ny verdensrekord i Planica, sa en talsmann for Planica-arrangørene, Tomi Trbovc, til østerrikske media i helga.

Han la til at slovenerne nå drømmer om skihopp på opptil 270 meter!

Hadde rekorden i 26 år
Utvidelsen av den berømte skiflygingsbakken blir et ledd i utbyggingen av et stort hoppsenter i anledning av Slovenias søknad om å få ski-VM i 2017. Det vil bestå av sju hoppbakker med en prislapp på 42 millioner euro.

Mammutbakken har vært arena for mangt et historisk øyeblikk i hopphistorien. I ikke mindre enn 26 år, fra 1985 til 2011, ble samtlige verdensrekorder i skiflyging satt i denne bakken.

I dette tidsrommet ble rekorden flyttet fra 191 til Bjørn Einar Romørens 239 meter i 2005 – inkludert historiens første hopp over 200 meter (Toni Nieminen i 1994).

Ikke overraskende
Derfor ergret det tydeligvis slovenerne at Vikersund overgikk dem i fjor. Med Johan Remen Evensens svev på 246,5 meter overtok Norge den prestisjefylte rekorden i dobbelt forstand.

- Det overrasker meg ikke at Planica ønsker å gjenerobre posisjonen som verdens største. Det er blitt signalisert flere ganger, sier den norske hoppsjefen Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Slovenia har opplevd et kraftig oppsving denne vinteren, både som lag og individuelt. Høydepunktet var gullet til Robert Kranjec nettopp i skiflygings-VM i Vikersund. Det er naturlig at de ønsker å tilby verdens beste skiflyger best mulige forhold på hjemmebane.

Tror Vikersund vil svare
Bråthen er genuint opptatt av en kontinuerlig utvikling av hoppsporten. Derfor ser han positivt på de spenstige planene i Planica.

- Det kan også bidra til en ytterligere konstruktiv utvikling i Vikersund, sier han.

- Så du tror Vikersund vil ta utfordringen og svare?

- Jeg ser ikke bort fra at det kan skje en gang i framtiden. Vikersundbakken er konstruert slik at det med enkle grep kan foretas nye utbygginger i forhold til hopplengde, sier Clas Brede Bråthen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere