RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrival vil utnytte Ronaldo-skade

Foto: Pierre Philippe Marcou / Afp / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Atlético Madrid har ikke slått byrival og storebror Real Madrid på 14 år.

Ikke siden 12. juni 1999 har Atlético Madrid slått byrival Real Madrid i serien. Når Atlético tar imot storebroren til El Derbi Madrileño på Vicente Calderón lørdag kveld, har de muligheten til å ende derby-marerittet.

- Real Madrid er en spesiell motstander på grunn av hvor mye oppgjøret betyr her i byen. Vi vil virkelig vinne denne kampen, sier Atlético-kaptein Gabi til klubbens nettside.

I tillegg til å ergre seg over en forferdelig statistikk feirer Atlético i 2013 110-årsjubileum, noe som trolig vil inspirere klubbens spillere ytterligere i møte med José Mourinho og hans lag.

Uten Ronaldo
Real Madrid har for øyeblikket kontroll på 2.-plassen i La Liga, men har bare tre poeng ned til Atlético. Barcelona har 13 poengs luke til hvittrøyene.

Én av dem som har vært særdeles viktig for «Los Blancos» denne sesongen er Cristiano Ronaldo. Mot Atlético vil ikke portugiseren komme til å spille. Han trente alene fredag på grunn av en lårskade og assistent Aitor Karanka bekreftet at angrepsspilleren ikke vil spille mot byrivalen.

- Han har et muskelproblem, noe som forhåpentligvis blir bedre til mandag slik at han kan trene ordentlig igjen, sa han under en pressekonferanse fredag kveld.

Real Madrid står overfor returoppgjøret i mesterligaen hjemme mot Borussia Dortmund allerede neste uke og vil nødig at Ronaldo skal stå over denne kampen.

Hjemmesikre
Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid har alle vært solide på hjemmebane denne sesongen. Før hjemmekampen lørdag har Atlético vunnet 14, spilt én uavgjort og kun tapt én av sine hjemmekamper.

- Vi er i veldig god form, og nylig slo vi Sevilla. Vi er fokusert på det vi skal gjøre. Det har vært mye snakk om hvordan vi skal klare å slå Real Madrid, og jeg tror lørdag er en god dag å gjøre det på, sa Gabi.

Atlético har ikke bare tatt mange poeng hjemme, de har også sluppet inn lite. Faktisk har Thibaut Courtois og forsvaret foran ham kun sluppet inn åtte mål på de 16 hjemmekampene denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere