RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bystøl skuffet i Harrachov

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lars Bystøl leverte et fantastisk hopp i treningsomgangen, men klarte ikke å følge opp i konkurransen. Roar Ljøkelsøy ble beste nordmann på femteplass.

Det var store forventninger til Lars Bystøl etter de to pallplasseringene på Lillehammer forrige helg. Og da vossingen klinte til med 147,5 meter i treningsomgangen, så det ut til å gå mot en ny jubeldag i bakken.

Men under de vanskelige forholdene i Harrachov klarte ikke Bystøl å følge opp. I kvalifiseringen slo han av 20 meter, og etter 126 meter i første omgang lå nordmannen på en beskjeden 15 plass. Med 129,5 i finaleomgangen hoppet han seg opp til 12. plass.

Dermed ble Lars Bystøl nest beste nordmann. Roar Ljøkelsøy leverte nemlig to gode hopp på henholdsvis 132 og 136 meter, og ble med det nummer fem.

Tyske Michael Uhrmann vant klart, foran Janne Ahonen fra Finland og østerrikeren Andreas Widhoelzl. Uhrmann leverte konkurransens lengste hopp med et svev på 143,5 meter.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 15, mens Tommy Ingebrigtsen endte på 19. plass. Verken Andreas Bardal eller Sigurd Pettersen klarte å komme til finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere