Bystøl forsvant

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

- Vi vet ikke hvor eller hvorfor, sier landslagstreneren.

06.11.08 14:51

Lars Bystøl (29) ble vraket fra landslaget foran den kommende sesongen, men den olympiske mesteren fra 2006 skulle likevel får trene med landslagsgruppa på Lillehammer i sommer.

Slik er det ikke blitt, melder BA.

- Vi har dessverre sett svært lite til Lars. Han var innom en liten periode, men jeg vet ikke hvor eller hvorfor han forsvant, sier Jermund Lunder, som er Mika Kojonkoskis forlengende arm på Lillehammer.

- Oddsen er svekket
Dermed ligger Lars Bystøl, som har slitt med en hofteskade, tynt an ved inngangen til verdenscupsesongen.

- Vi er veldig usikre. Lars har ikke hoppet så mye i sommer. Og vi har heller ikke sett særlig av ham, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til BA.

På direkte spørsmål om Bystøls karriere er på hell, svarer Bråthen:

- Vanskelig å si. Det er aldri heldig når utøvere som har vært veldig gode ikke klarer å gjennomføre trening etter noen middelmådige sesonger. Jeg vil vel si at oddsen er noe svekket.

Fra OL-gull til promillekjøring
Lars Bystøl ble olympisk mester i normalbakken i Pragelato i 2006. Han fulgte opp med bronse både i storbakken og i lagkonkurransen, og er dermed den eneste nordmannen i historien med ttre hoppmedaljer i ett og samme OL.

Siden jubeldagene i Nord-Italia har det dessverre blitt mye utenomsportslig fokus. I fjor sommer ble han tatt for promillekjøring, og da innrømmet han åpent at han hadde et alkoholproblem.

- Jeg har problemer med å takle bruken av drikkevarer, og kjenner ikke mine toleransegrenser for inntak av alkohol. Dette har utallige ganger brakt meg opp i situasjoner hvor jeg har skuffet menneskene rundt meg, skrev Bystøl i en pressemelding i juli 2007.

PS. BA fikk en sms fra Bystøl sist torsdag, men har siden ikke lyktes med å komme i kontakt med vossingen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.