Bystrøm kjempet i toppen

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

- Hadde jeg vært lengre fremme i siste sving, ville jeg vært helt i toppen.

26.08.13 10:46

Sven Erik Bystrøm ble nummer seks på Første etappe av tour de l'Avenir. Løpet ble vunnet av spurttalentet Caleb Ewan foran franske Julian Alaphille. Alexis Gougeard, Frankrike, beholder ledertrøyen etter gårsdagens prologseier.

Sven Erik Bystrøm melder om en vill posisjonskamp mot slutten av løpet.

- Jeg prøvde meg med fem kilometer igjen til mål, som var én kilometer før toppen av siste bakke. De siste fire kilometerne gikk det nedover mot mål. Der ble det kjørt helt vilt. Jeg hadde en sjetteplass inn i siste sving, og ble nummer seks i spurten. Jeg er fornøyd med resultatet, sier Bystrøm til procycling.no

Bystrøm sier det er minimalt som skilte ham fra en etappeseier i dag.

- I dag er det bare den siste råskapen mot slutten som mangler. Hadde jeg vært lengre fremme i siste sving, hadde jeg vært helt i toppen, sier Bystrøm, som har pekt ut tredje etappe som neste mulighet.

Rolig start
- Det var et sterkt resultat av Bystrøm i dag. Det var en tøff finale, og han viser virkelig i form, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

Han melder videre om en rolig start på ungdommens Tour de France, og at Frankrike, som leder sammenlagt, ikke brukte krefter for å forsvare ledertrøyen til Gougeard.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Etappen var stille og rolig underveis. To mann gikk i et brudd, som på det meste fikk sju minutter. Belgia og Australia i tillegg Skjerping fra oss var med å kjøre inn bruddet. At Frankrike ikke bruker krefter på dette, er en riktig vurdering. De har ambisjoner i sammendraget, sier Kristiansen til procycling.no

Løpet ble avsluttet med en rundløype på ti kilometer, som var svært teknisk. Landslagssjefen kunne melde om store mengder velt, men ingen norske. I morgen er det nok en flat etappe, og målsettingen er den samme som i dag.

- Vi går for etappeseier, sier Kristiansen.

Resultater:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.