*Nettavisen* Sport.

Byttehandelen i boks

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Brann og Odense bekrefter på sine nettsider at den mye omtalte byttehandelen mellom Brann og danske OB er klar.

26.01.09 12:48

Nielsen blir Brann-spiller, mens Njogu Demba-Nyrén går motsatt vei. Brann vil i tillegg få et mellomlegg på flere millioner kroner. Det skal klubben benytte til å sende et forbedret bud til Tromsø på Morten Molskred, melder Bergensavisen.

- Demba lyktes ikke slik både vi og han håpet på, og da dette klubbskiftet ble mulig tror vi det er det beste både for Njogu Demba-Nyrén, David Nielsen og for Brann. Vi takker Demba for det han har gjort for Brann og ønsker han lykke til i OB, sier sportssjefen til klubbens nettsider.

Den danske angriperen vil skrive under på en kontrakt som binder ham til rødtrøyene i 1,5 år, mens svenskgambieren signerer en 3,5-årskontrakt med OB.

- Vi arbeider alltid med å forsterke troppen, og det har vi gjort med kjøpet av Demba-Nyrén. Vi har skjerpet konkurransen på spissplassen markant, og samtidig har vi sikret oss en større bredde, sier OB-direktør Kim Brink til klubbens nettsted.

Nielsen ble en av fjorårets mest kontroversielle spillere i Norden, da han i selvbiografien «Sorte Svin»avslørte at han hadde prøvd å tape en kamp med vilje, samt at han hadde gått til fysisk angrep på sin tidligere lagkamerat Alan Gaarde.

- Vi har diskutert inngående David Nielsens sitt omdømme med tanke på det han har skrevet og gjort. Men vi har også sjekket med ansvarlige i Strømsgodset og Start og bare fått positive tilbakemeldinger på David som type, sier Brann-leder Bjørn Dahl.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.