Gå til sidens hovedinnhold

- Bytter lag om Cavendish blir

André Greipel er ikke fornøyd med tilstandene i HTC-Columbia.

Med 11 seirer hittil i sesongen, er ingen i nærheten av André Greipel. Spesielt ikke Mark Cavendish som kun har etappeseieren fra Katalonia rundt å slå i bordet hittil denne sesongen.

- Dersom jeg ønsket å vinne små drittløp, hadde jeg stilt til start i små drittløp, har Cavendish uttalt om den saken.

Les også: «Selv i dårlig form er jeg bedre enn ham»

Nå er det imidlertid André Greipels tur til å prate. Du vet, lagkameraten til Cavendish på HTC-Columbia. Og tyskeren har mye på hjertet:

- Selvsagt ønsker jeg å være i alle de store rittene. Jeg vil gjerne sykle Tour de France, men det er en umulighet, sier Greipel til det spanske nettstedet Ciclismo a fondo.

- Våre veier må skilles
Intervjuet har blitt oversatt og lagt ut på velonation.com. Uenigheten mellom Greipel og Cavendish startet da tyskeren kritiserte uttaket til Milano-Sanremo. Cavendish tente på alle pluggene og uttalte at «det ikke er noen sjanse for at han kommer til et sykkelritt jeg har tatt ut til».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den konklusjonen har også Greipel kommet fram til:

- Jeg tror vi er nødt å gå forskjellige veier. Jeg føler at jeg mister muligheten til å prøve meg mot de beste sprinterne i de største rittene. Jeg har klart å vinne etapper i Vueltaen, men når det gjelder Tour de France, vet jeg fortsatt ikke hva jeg er i stand til. Jeg har aldri fått sjansen til å vise hva jeg kan.

- Jeg trenger å forsøke meg i de største etapperittene for å motivere meg og oppnå målene jeg har satt meg. Jeg hater ikke å vinne ritt i Australia og Tyrkia, men i sommer har jeg ingen planer om ferie. Jeg ønsker å tilbringe sommeren i Frankrike, lyder Greipels resonnement.

Ulogisk for Stapleton
Ettersom Cavendish har vendt sin oppmerksomhet mot den grønne poengtrøya, er det usannsynlig at Greipel starter Tour de France i begynnelsen av juli.

I nær framtid løser Columbia problemet med å la Greipel konkurrere i Giro d’Italia, mens Cavendish setter seg på flyet til USA og Tour of California.

- Det gir ingen mening for oss å bruke to sprintere i toppklasse i de same rittene. Dersom de kjører sammen, er jeg sikker på de vil samarbeide, men som hovedregel er det usannsynlig fordi vi deltar i flere ritt samtidig og det er logisk for oss å forsøke å vinne disse rittene, sier lageier Bob Stapleton til Cycling Weekly.

Som trener Erik Zabel har gjort tidligere, formaner også amerikaneren de to om å røyke fredspipe så fort som overhodet mulig.

- Dette dreier seg om to vinnertyper som heller borte fokusere på sykkelen. De bør ta opp disse tingene på tomannshånd, mener Stapleton.

Greipel eller Cavendish?
Etter intervjuet på Ciclismo a Fondo å dømme, har det rådet gått hus forbi målet sitt.

- Columbia-laget utgjør en forskjell og laget vårt er det beste for en spurter. Det var i hvert fall det jeg trodde inntil nylig. Men situasjonen jeg opplever nå er ikke bra, selv med gode lagkamerater rundt meg. Jeg har det beste laget og trenger bare å holde hjulet foran meg. De setter meg av i den perfekte posisjonen og jeg trenger bare å gjøre den siste delen av det.

- Men jeg vil helt sikkert bytte lag neste sesong, dersom Cavendish ikke skriver under for et nytt lag. Jeg er en av de beste rytterne i verden, men ikke den beste. Jeg har ikke fått testet meg mot de beste rytterne i Tour de France, og derfor kan jeg heller ikke vite om jeg er den aller beste, sier Greipel til Ciclismo a Fondo ifølge velonation.com.

Overfor The Times har Cavendish gitt skylda på antibiotika og nedsatt allmenntilstand for at drittslengingen mot Greipel i det hele tatt startet:

- Jeg hadde ikke sagt en dritt de siste ukene, hvis jeg ikke var nedfor selv. Men noen gang er man ikke seg selv, og da er det lett å bli nedtrykt, sier Cavendish.

Her finner du flere runder mellom Cavendish og Greipel:
** «Selv i dårlig form, er jeg bedre enn ham»
** - Cav kunne utløst 3. verdenskrig
** Greipel svarte på tiltale

Les flere nyheter på procycling.no!

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe