Gå til sidens hovedinnhold

Bytter ut Solberg med ungt talent

Cato Menkerud blir ny kartleser for Eyvind Brynildsen og satser mot toppen.

Sammen går de to for seier i den nye S-WRC-klassen i rally-VM.

Cato Menkerud (36) har i mange år vært kartleser for Solberg-brødrene, først for Petter og deretter Henning, men i vinter avsluttet han samarbeidet med Henning grunnet uoverensstemmelser om veien videre.

Nå er det klart at Menkerud blir med i VM-sirkuset videre, men denne gang i den nest beste klassen, S-WRC. Han skal være kartleser for den lovende rallysjåføren Eyvind Brynildsen (21), og sammen har de tatt mål av seg til å vinne klassen med sin Skoda Fabia S2000.

Gunstig med norsk kartleser
- Jeg har hatt noen veldig gode år sammen med Denis Giraudet. Med sin store erfaring har han lært meg masse. Men jeg mener det vil være en fordel for meg å ha en norsk kartleser, så når Cato Menkerud nå ble ledig, følte jeg at jeg ikke kunne la denne sjansen gå fra meg. Det kan gå tiår før en annen norsk kartleser av Catos kaliber blir ledig på markedet, sier Eyvind Brynildsen.

- Jeg er veldig motivert for oppgaven. Eyvind har ambisjoner og en fin innstilling. Han har allerede vist at han er en fører av internasjonalt format, selv om han er ung. Det blir spennende, og jeg ser fram til å være med en topp motivert, ung og ambisiøs fører som har framtiden foran seg, sier Menkerud.

83 VM-runder
Allerede i neste NM-runde, Mountain Rally på Gol om halvannen uke, sitter den nye duoen i samme bil.

Menkerud har hele 83 VM-runder bak seg, og VM-debuterte i Sverige i 1994 sammen med pappa Helge Menkerud. Han har også vært kartleser i VM-løp sammen med Birger Gundersen, Petter Solberg og Henning Solberg.

Første VM-runde for det nye superparet blir i nettopp Sverige fra 11.-14. februar.
(ANB)

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken