Byttet ut Carew - utlignet direkte

Foto: AP/Scanpix

Nordmannen spilte sin første kamp fra start siden november.

16.01.11 15:31

BIRMINGHAM - A. VILLA 1-1:

Spekulasjonene rundt John Carews framtid i Aston Villa har vært mange de siste månedene, og den storvokste Lørenskog-gutten har av engelske aviser blitt linket til flere klubber.

Nordmannen skal angivelig ha kommet på kant med Aston Villa-manager Gerard Houllier, og den franske veteranen skal ikke ha Carew med i sine framtidsplaner for laget han skal bygge på Villa Park. I tillegg til disse spekulasjonene har den tidligere Valencia-spissen også slitt med skadeproblemer i vinter.

Det at 30-åringen ikke hadde startet en kamp for Villa siden november – mot Arsenal – bidro heller ikke til å avkrefte ryktene. Siden den gang har det kun blitt innhopp mot Liverpool.

Tilbake fra start
Søndag var imidlertid spissen tilbake i Houlliers mannskap, og startet i hatkampen mot erkerival Birmingham – én av klubbene som angivelig skal snuse på Carew.

Og i tospann med Gabriel Agbonlahor på topp gjorde den norske spissen seg bemerket ved et par anledninger i løpet av første omgang. Og sjansene kom etter hodestøt.

Unggutten Kyle Walker på backen var frisk i løpet av de første 45 minuttene. 20-åringen viste fram både fart og en presis innleggsfot ute på kanten. Det første raidet kom etter ni minutters spill.

Walker la inn mot Agbonlahor, som headet videre til Carew. Nordmannen forlenget headingen, men ballen traff tverrliggeren. Svært nære nordmannens første ligamål for sesongen for Villa.

Og etter 22 minutter var nordmannen involvert i en lignende situasjon. Igjen slo Walker inn og igjen headet Carew ballen i tverrliggeren. Denne gangen ble det imidlertid blåst frispark mot 30-åringen.

Ropte på straffe
Det var likevel mer enn bare Carew det handlet om på St. Andrews søndag, og allerede etter ett minutts spill kunne Birmingham-keeper Ben Foster ha rotet det skikkelig til. Sisteskansen nølte ved et tilbakespill, og måtte finte bort Stilian Petrov, før han måket ballen bort. Agbonlahor plukket opp kula, men skjøt over fra rundt 10 meters hold.

Birmingham hadde også sine sjanser, og Matt Derbyshire kunne fort ha gitt vertene ledelsen like etter Carews andre tverrliggertreff. På tampen av omgangen kunne det fort også blitt straffespark til hjemmelaget.

Et innlegg fra venstre gikk i en Villa-spiller, og Birmingham ropte på straffe. Mark Clattenburg vinket spillet videre, og i neste situasjon ble en Birmingham-spiller lagt i bakken av Marc Albrighton. For andre gang ristet Clattenburg på hodet, og dermed sto det målløst til pausen.

Tidlig scoring
I andre omgang skulle det likevel ikke drøye før den første ballen lå i nettet, og det var vertene som fikk grunn til å juble i det 49. minutt. Alexander Hleb hadde blitt lagt i bakken midt på Villas halvdel, og Craig Gardner tok frisparket. Den tidligere Villa-mannen fant Roger Johnson, som banket inn 1-0.

Den samme Johnson kunne fort ha satt ballen i eget nett like etterpå, da et innlegg fra Cieran Clark gikk i målscoreren og like utenfor. Det kunne blitt hans tredje selvmål for sesongen.

Begge lag skapte flere farligheter i løpet av andre omgang, men det skulle drøye til det 73. minutt før det på ny ble nettsus, denne gangen for gjestene.

Kyle Walker fortsatte å herje på sin høyrekant, og vant ballen og ga den til Marc Albrighton. Kometen slo inn, og kula ble klarert i beina på James Collins. Stopperen banklet inn utligningen. Målet kom like etter at Aston Villa hadde tatt Carew av banen.

Villa satte inn jakten på vinnermålet og både Gabriel Agbonlahor og Ntahan Delfouneso kunne avgjort. Spesielt sistnevnte da han satte ballen i tverrliggeren mot slutten av oppgjøret.

For Birmingham var Carig Gardner nære ved å sikre seieren med et skudd i det 78. minutt. Avslutningen ble med nød og neppe stoppet av stopper Richard Dunne på streken.

Dermed ble det poengdeling på St. Andrews.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag