Det var kanskje opplagt på forhånd - at Cadel Evans ville vinne Tour de France 2011 - men Andy Schleck (Leopard Trek) ville uansett gi alt for den beholde den gule ledertrøyen.

Det var trossalt snakk om den nest siste (den siste avgjørende for sammenlagtfavorittene) etappen i årets Tour de France.

Men det ble med drømmen for Andy Schleck som var hele 2,31 svakere enn Cadel Evans (BMC Racing Team) på den 42,5 kilometer lange tempoetappen i Grenoble

- Jeg var veldig fokusert på denne tempoetappen, sa Andy Schleck, til lagets hjemmeside, etter målgang og la til:

- Evans fortjente seieren
- Jeg var fullstendig klar over viktigheten av det. Vi syklet gjennom den i dag tidlig og var fullt bestemt på å gi alt.

Men når forspranget ned til Cadel Evans kun var på 58 sekunder ble det vanskelig for yngstebror Schleck.

- Cadel syklet sin livs tempoetappe, og han fortjener tour-seieren. Vi gjorde at vi kunne i fjellene og i dag gjorde trolig jeg og Fränk våres livs tempoer, men det var ikke godt nok. Vi angrer ikke på noe, forteller Andy.

Eldstrebror Schleck ble tilslutt nummer tre sammenlagt, med 50 sekunders margin ned til Thomas Voeckler (Europcar).

Men i hovedfokuset: 34 år gamle Cadel Evans.

20 års blodslit
- Aldo Sassi (Evans' avdøde trener) sa til meg i fjor: «Nå har du vunnet verdensmesterskapene, og du har vist at du er en komplett rytter. Du kan vinne en Grand Tour, og jeg håper at det blir Tour de France.» Det var ham som trodde på meg fra 2001 (da Evans skiftet fra terrengsykkel til landeveien, vår.anm.). Han tvilet aldri på mine evner, og han ga aldri opp.

- Jeg har noen dårlige minner fra de siste ti årene, men de gjør kun de gode øyeblikkene bedre, sa australieren, ifølge feltet.dk, etter at han hadde sikret seg tour-seieren.

Evans hyllet også laget.

- Det har vært noen vanskelige etapper. I fjellene var det ikke et lag som var desidert sterkest, men vi gjorde det perfekt hele veien. Alle på laget var med helt inn, og de har gjort alt de kunne for meg.

- Jeg kan ikke helt fatte det. Det er 20 års arbeid som har resultert i dette her, la Evans til.

Les LIVE-referatet fra etappen her!

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (23. juli) :

Hvem vant begge de to individuelle tempoetappene under fjorårets Tour de France?

1) Tony Martin

2) Lance Armstrong

3) Fabian Cancellara

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkeltrøye inkl. ermer

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.