*Nettavisen* Sport.

Cadels nye løytnant

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Luc Claessen (©TDWSport.com)

BMC har hentet fransk ekspertise for å sikre tour-triumf for Cadel Evans.

24.01.11 18:12

Etter femtendeplassen i Tour de France i 2008 ble Amaël Moinard introdusert som det neste franske tour-håpet. Dette stempelet klarte ikke 28-åringen å leve opp til.

- Jeg la nok for mye press på meg selv etter dette, forteller franskmannen til cyclingnews.com.

Moinard er en av flere gode franske syklister som ser til utenlandske lag. Sylvain Chavanel og Jerome Pineau, begge QuickStep, er to franske ryttere som virkelig har blomstret i utenlandske lag. Den tidligere Cofidis-rytteren Moinard har gått til BMC foran årets sesong.

Her vil han legge egne Grand Tour-ambisjoner til side for å hjelpe en australier til seier i verdens største sykkelritt.

- Jeg vil være en god hjelperytter for en som kan vinne en Grand Tour. Det kan jeg gjøre i BMC, sier Moinard, og sikter til Cadel Evans' sjanser som en utfordrer i Tour de France.

DISKUTER SYKLING PÅ PROCYCLING.NOS FORUM!

- Trengte noe nytt
Moinard har kjørt for Cofidis-laget siden han fikk kontrakt som stagiaire tilbake i 2004. Han står bokført med tre seire for Cofidis. Hans største bragd må sies å være hans etappeseier i Paris-Nice i fjor, han tok også klatretrøya i rittet.

- Jeg trengte en ny opplevelse etter seks år med Cofidis, sier Moinard.

Franske ryttere tenderer til å holde seg i franske lag, noe av grunnen til dette er språket. Her skiller Moinard seg ut.

- Jeg ble fristet til å kjøre for et utenlandsk lag. BMC var det laget som viste størst interesse i å signere meg. Når jeg ble intervjuet av Jim Ochowicz og John Lelangue skjønte de at jeg kunne snakke engelsk. Jeg er interessert i å kommunisere i andre språk også.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mg

Egne sjanser i kortere ritt
Moinard debuterte i BMC-trøya sammen med blant annet Alexander Kristoff i Tour Down Under. Mannen fra havnebyen Cherbourg-Octeville i Normandie kan fortelle at det er i nettopp slike ritt han vil kjøre for egne sjanser.

- Jeg vil se etter egne muligheter i ukeslange ritt som Paris-Nice, Criterium du Daphine og Baskerland rundt.

Tour Down Under var en positiv opplevelse for Moinard. Han var i brudd på den femte etappen, uten at det endte med et godt resultat. Franskmannen fikk god kontakt med en av sine mest meritterte lagkamerater.

- Det var flott å kjøre med Alessandro Ballan. Han er en bra fyr og veldig profesjonell, uttaler Moinard om verdensmesteren fra 2008 i Varese.

- Minner om Cancellara
Moinard er ikke den eneste nyervervelsen i BMC Racing Team. Franskmannen er en av åtte nye ansikter i det amerikanske laget.

Yannick Eijssen, Taylor Phinney, Manuel Quinziato, Tim Roe, Ivan Santaromita, Johann Tschopp og Greg van Avermaet er alle nye lagkamerater for Alex Kristoff.

- BMC har gjort fantastiske signeringer, solide ryttere som van Avermaet og Quinziato har kommet inn. Alle de unge gutta virker å ha fantastisk talent, ikke bare Phinney, men også Yannick Eijssen som vil bli en bra klatrer og Tim Roe som har kjørt veldig offensivt i hjemlandet sitt (Australia, vår anm.) denne uka, oppsummerer Moinard.

Følg procycling.no på Twitter!

Moinard vil prøve å hjelpe den unge amerikaneren Taylor Phinney i Paris-Nice, et ritt franskmannen kjenner godt. Han tror man kan vente sterke resultater fra Phinney fra første stund.

- Jeg ble veldig imponert over Taylor Phinney da vi gjennomgikk noen tester på Mapei-senteret i Italia. Stilen hans minner meg om Cancellaras. Han kan vinne så tidlig som i prologen i Paris-Nice.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag