RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Camaras kanonmatch

Wigans Henri Camara (t.v) jubler sammen med lagkamerat Pascal Chimbonda.
Wigans Henri Camara (t.v) jubler sammen med lagkamerat Pascal Chimbonda. (FOTO: JON SUPER / AP)
Sist oppdatert:
Sist han spilte i Premier League var han en fiasko, men for Wigan storspiller spissen Henri Camara (28). Mot Charlton scoret han sitt første hat-trick i engelsk fotball.

WIGAN - CHARLTON 3-0: Camara rykket ned med Southampton i fjor, der han var på lån i vårsesongen, og rykket ned med Wolverhampton sesongen før, der han sammen med Steffen Iversen slet med å finne nettmaskene.

Før oppholdet i Southampton imponerte han i skotske Celtic (8 mål på 12 kamper), men den senegalske spissen har for alvor vist sitt potensiale i lille Wigans store bragder i Premier League.

Måtte gires opp

Camaras scoringsball sørget for at Wigan fremdeles er sesongens store overraskelse, der de ligger fint plassert på en 6. plass.

Målene kom etter slett forsvarspill hos Charlton, der Thomas Myhre igjen satt på benken og så laget tape nok en ligakamp. Wigan, som etter fire strake tap for Arsenal, Spurs, Liverpool og Chelsea, hadde hengt med hodet i garderoben, trengte en skikkelig vitaminpille av manager Paul Jewell. Tydeligvis hadde han gjort motivasjonsjobben før kampen mot Charlton.

Overtallsspill

Camara gjorde 1-0 allerede etter 10 minutter. Midtbanespilleren Lee McCulloch møtte et innkast og smalt ballen i tverrliggeren, men på returen dukket Camara opp foran et knippe Charlton-forsvarere.

Ved både 2-0- og 3-0-målet viste Charlton manglende evne til å telle. Gang på gang kom hjemmelaget i overtallsspill, og Jimmy Bullard og Jason Roberts tvang keeper Kiely til å gjøre et par feberredninger.

Men så var det Camara da. Da Hermann Hreidarsson slet med å klarere ballen, satt senegaleseren enkelt inn 2-0 etter 51 minutter. Og 13 minutter senere lurte han både Luke Young og Chris Perry og gjorde 3-0.

Dermed kunne festen ta helt av på JJB Stadium.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere