Gå til sidens hovedinnhold

- Cancellara er favoritten

Tom Boonen og Fabian Cancellara er uenige om hvem som er den største favoritten til Flandern rundt.

Tom Boonen og Fabian Cancellara har vært de to store brosteinsyklistene de siste årene.

For to år siden var Cancellara overlegen og vant både Flandern rundt og Paris-Roubaix. I fjor var Cancellara sterk, men taktiske disposisjoner gjorde at verken sveitseren eller Boonen vant et av de to store brosteinsrittene.

Tom Boonen har ikke vunnet en av de to siden Roubaix-triumfen i 2009. I år har imidlertid belgieren vært svært het, og vant både E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke og Gent-Wevelgem. «Tornado Tom» virker til å ha funnet tilbake til formen som gjorde han til en verdensstjerne tidligere på 2000-tallet.

- Gjør ikke samme feil igjen
RadioShacks Cancellara har ikke de samme resultatene i år, men har likevel virket svært sterk under de første testene på brosteinen.

På søndag er det virkelig alvor med Flandern rundt. Der er både Cancellara og Boonen store favoritter. Ifølge belgieren er det sveitseren de fleste burde tippe som seierherre.

- Denne suksessen vil ikke endre noe. Jeg er ikke noe mer eller mindre favoritt før Flandern nå enn jeg var på fredag, sier Boonen til La Derniere Heure etter to overbeivsende seirer i Belgia.

- Dessuten, for å være ærlig, er jeg overbevist om at Cancellara fortsatt er den største favoritten til Flandern rundt. Jeg er overbevist om at han ikke vil gjenta sine feil fra i fjor.

I fjor angrep Cancellara tidlig, svært tidlig. Sammen med Sylvain Chavanel så det ut til at det kunne gå, men så sa det stopp for Cancellara opp Muur-Kapelmuur. Tilslutt kapret sveitseren tredjeplassen.

Sterkt lag
Et av Boonens fortrinn i forhold til Cancellara er utvilsomt laget. Omega Pharma-Quick Step har virket meget sterke hittil i år.

- Det er åpenbart at en gruppe fungerer best når den har tillit til kapteinen, og vet at han kan fullføre jobben ved å vinne. Guttene er mer motivert, har mer energi og gjør jobben bedre hvis de vet at kapteinen kan avslutte det hele.

Fabian Cancellara legger litt av presset over på Boonen.

- Han er helt klart en av femstjernesfavorittene, sier sveitseren til La Derniere Heure.

- Men det er et sykkelritt, og det er andre lag og en ny rute, så vi får se på søndag hvem det er som er sterkest og hvem som vinner. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å oppnå det samme som i 2010, advarer Cancellara.

Kommentarer til denne saken