Gå til sidens hovedinnhold

- Cancellara må angripe meg

Tom Boonen er klar på hva som er hans fortrinn foran Flandern rundt.

KORTRIJK/OSLO (procycling.no): Det belgiske storlaget Quick Step hadde en begredelig fjorårssesong, men med ny sponsor kom også en ny giv.

I år har Omega Pharma-Quick Step dominert, og på søndag venter Flandern rundt. Forventningene er selvfølgelig skyhøye for laget som har vært sterkest i brosteinsrittene så langt.

- Presset er ganske stort, men det er en fin følelse. Ronde kommer nå og det kjennes ganske bra. Vi ser fram til starten på søndag, sa Niki Terpstra på lagets pressetreff på fredag.

Lagets store stjerne er Tom Boonen. Han er selvfølgelig glad for den gode sesongstarten, og gir den nye sponsoren en del av æren.

- Det var fint med ny innflytelse i laget, det kom til rett tidspunkt. Alle har vært sultne denne sesongen. Vi har mer penger og nye ryttere, forteller favoritten.

- Vi har hatt noen fine dueller
Tom Boonen har vært best i brosteinsrittene i år. Det gjør han naturligvis til favoritt, en tittel han må dele med sveitsiske Fabian Cancellara.

- Fabian må kjøre fra meg. Han har en større motor, men jeg er raskere. Vi er to ryttere med samme mål.

- Vi har kjempet mot hverandre de siste årene, og har fått noen fine dueller. Jeg kjenner han ikke så godt utenom konkurranser, men jeg setter pris på han for den han er. Det er fint å ha en rytter som han, lyder det fra Boonen.

Boonen har vunnet rittet to ganger, men i år er det en forandring. Løypen er nemlig endret, noe mange mener kan gjøre rittet enda hardere. «Tornado Tom» er ikke sikker på hvordan endringene komme til å slå ut.

- Jeg tror vi må vente til søndag. Det blir ulik kjøring hvert år i denne løypen. De med sterke ryttere må kjøre tidlig, men det kan også skje at folk begynner å se på hverandre. Det er heller ikke sikkert at noe vil forandre seg.

Legendarisk bakke er byttet ut
Lagkamerat og hjelperytter Terpstra er i likhet med sin kaptein ikke helt sikker før årets Flandern rundt.

- Det blir et annet ritt, og jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli, da dette er første gang.

- Tror du det er mulig at folk blir avventende?

- Det er mulig. De fleste er redde for den harde finalen.

Endringen er at de i år ikke kjører Muur Van Geraardsbergen, men heller en runde som inkluderer Paterberg og Oude Kwaremont.

- «Muuren» er mytisk. Det er synd den ikke er med, men Kwaremont er en fin bakke. Det kan bli den nye legendariske bakken, mener nederlenderen.

Sjekk hva Hushovd og Boasson Hagen mener om endringene her!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Fortiden har ikke noe å si
Tom Boonen har altså to seirer fra tidligere utgaver av Flandern. Det betyr ikke nødvendigvis at det blir en ny denne søndagen.

- Det spiller ikke noen rolle hvor mye du har vunnet, det er på søndag det teller, sier den tidligere verdensmesteren.

I Belgia er selvfølgelig presset stort på nasjonens største håp før et av de årlige høydepunktene i landet.

Det er et press Boonen har levd med i mange år nå, og 31-åringen virker ikke nevneverdig tynget av forventningene.

- I morges syklet jeg, og da så jeg ingen. Jeg pissa faktisk, og det var ingen der. To timer etter er jeg på pressekonferanse med masse folk. Det er bare så nervøst som du gjør det til selv. Det påvirker meg ikke når jeg er alene på sykkelen.

- Flandern er noe spesielt
Selv om han ikke er spesielt nervøs, innrømmer Quick Step-stjernen at søndagens ritt er et av sesongens viktigste.

- Det er kanskje det mest prestisjefylte rittet for meg. Det er ett av de to viktigste rittene for meg i løpet av året.

Det er nemlig noe spesielt med Flandern rundt.

- Det er spesielt. Alle er spente, og det er ingenting som er som starten i Brugge. For utlendingene er det vanskelig å forstå at det er så mye interesse fra alle rundt dette rittet. Det har vokst i 100 år. Det er et fint ritt hvert eneste år.

Boonen er i kanonform, men i et løp som Flandern rundt kan mye gå galt. Belgieren er klar på hva han frykter mest.

- Det verste scenarioet er om jeg har uhell. Det er flere steder der man ikke kan punktere. Mitt sterkeste punkt er at jeg ikke trenger å være redd for noen. Jeg må ikke kjøre fra noen, sier en selvsikker og spurtsterk Boonen.

Værprognosene for søndagen viser tegn på litt kaldere vær. Det er noe belgieren godt kan like.

- Jeg mener det er bedre for meg om det blir kaldere, advarer Boonen.

Kommentarer til denne saken