Gå til sidens hovedinnhold

Cancellara: – Sagan holder ikke inn

Fabian Cancellara frykter ikke Peter Sagan i VM.

– Peter har kjørt i Amerika og jeg tror ikke han har distansen i beina, sier Fabian Cancellara om Peter Sagans sjanser i VM.

I motsetning til den unge slovaken, har 32 år gamle «Spartacus» forberedt seg til VM med å kjøre Vuelta a España.

– Jeg er overbevist om at vueltaen fungerer som den beste forberedelsen til VM. Der kjørte jeg 16 etapper full gass, sier den temposterke sveitseren til Gazzetta dello Sport.

Hele fire ganger i sin seiersbefengte karriere har Cancellara blir kronet til VM-konge i den individuelle tempoøvelsen.

Under årets mesterskap i Toscana skal han også kjøre lagtempoen med RadioShack søndag, i tillegg til den individuelle tempoen torsdag. Likevel ligger hovedfokuset på fellesstarten neste søndag.

Må markere Gilbert
VM-løype i Toscana innledes med 100 flate kilometer ut fra Lucca. Deretter skal rytterne bestige de korte og bratte stigningene til Fisole og Via Salviati.

Der skal Cancellara holde et godt øye til regjerende verdensmester Philippe Gilbert.

– Alle snakker om Via Salviati. Bakken er tøff, men den er kort. Jeg tror Gilbert blir min hovedkonkurrent. Han har ett kort å spille, og han må bruke det godt, sier Cancellara.

– Spanjolene kan også gjøre det bra, hvis de kjører som lag. Nibali kommer nok til å gjøre et bra VM. Han viste super form i vueltaen, men det blir svært vanskelig for ham å vinne. Pozzato? Jeg vet ikke hva han kan få til. Jeg ville nok ikke deltatt hvis jeg var ham, forteller RadioShack-rytteren.

Sagan tenker på regnbuen
Helt siden han sikret seg den grønne poengtrøyen i sommerens Tour de France, har Peter Sagan hatt fokus på VM i Toscana.

Med tanke på en perfekt oppladning til det 272 kilometer lange rittet, droppet Cannondale-rytteren alle sine showritt etter touren.

Fremfor vueltaen dro han til Nord-Amerika for å finpusse VM-formen i US Pro Challenge, Tour of Alberta, samt de kanadiske endagsrittene Grand Prix Québec og Grand Prix Montréal. I sistnevnte fikk vi se en dominant soloseier fra det slovakiske vidunderbarnet. Hans 22. seier for året.

– VM er et vanskelig endagsritt. Alt skal avgjøres på dagen og mye avhenger hvordan lagene kjører. Enten offensivt eller defensivt. Men jeg tenker på å vinne trøyen, sier Sagan til Velonews.

Kommentarer til denne saken