RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cancellara ute av Touren

BRUDD: Fabian Cancellara fullførte mandagens etappe i Tour de France med brudd i ryggen.
BRUDD: Fabian Cancellara fullførte mandagens etappe i Tour de France med brudd i ryggen. Foto: Christophe Ena (Ap)
Sveitsiske Fabian Cancellara er ute av Touren for i år.

Han ble dratt med i kjempekrasjet vel fem mil før mål på mandagens etappe og kan ikke fortsette rittet.

Det var helt tydelig at Trek-rytteren hadde store smerter etter uhellet og kjempevelten som skjedde i stor fart. Han fikk seg en smell i ryggen, som han også har slitt med tidligere i år.

Likevel klarte han å fullføre etappen og kom til mål nesten 12 minutter etter Joaquim Rodríguez, vinneren av den tøffe og dramatiske tredjeetappen mandag.

Etter innkomst ble Cancellara kjørt direkte til sykehus uten å snakke med pressefolkene som flokket seg rundt lagbussen. Han var gjennom en skanning, og resultatet var at to ryggvirvler i nedre del av ryggen er bristet. Dermed måtte tøffingen kaste inn håndkleet.

Han overtok den gule ledertrøya for 29. gang etter søndagens etappe, men fikk bare kjøre i gult en dag. Det var en kraftig nedtur for Cancellara som tidligere i år gjorde comeback etter skadeavbrekk i Tour des Fjords.

- Jeg kan nesten ikke sette ord på hvor skuffende dette er for meg. I laget mitt var vi veldig motiverte etter at vi fikk ledertrøya, og vi var klare for å forsvare den på etappene som står for tur, men slik blir det ikke nå, sa sveiseren i en pressemelding.

Etter den tredje etappen mandag overtok Chris Froome den gule trøya. Han var overrasket, men svært fornøyd med å lede rittet, og han sier at i Sky-laget skal de gjøre alt for å forsvare trøya. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere