Fabian Cancellara var den store favoritten i årets brosteinsklassikere.

Sveitseren klarte ikke å innfri forventningene, med andreplass i Paris-Roubaix og tredjeplass i Flandern rundt.

En av hovedårsakene til de skuffende resultatene var et svakt lag. Garmin-Cervélo styrte Paris-Roubaix med jernhånd, mens Cancellara satt alene store deler av rittet. Også under Flandern rundt var Leopard-ryttere borte lenge før finalen.

Italienske Daniele Bennati håper ikke at det samme skjer neste sesong. Spurteren har nemlig meldt seg klar for tjeneste. Tidligere har også Jaroslav Popovitsj uttalt at han vil kjøre brosteinsklassikerne neste sesong.

Skal hjelpe
- I fjor kjørte jeg ikke brosteinsklassikerne fordi jeg hadde problemer med en akillessene på brosteinen, sier Bennati til cyclingnews.

- Cancellara ønsket at jeg skulle være der for ham allerede forrige sesong, og nå har jeg sagt: «Cance, jeg er med deg i brosteinsklassikerne, og jeg ønsker virkelig å hjelpe deg med å vinne dine ritt.»

Det betyr at Bennati skal kjøre Harelbeke, Gent-Wevelgem og Flandern rundt. Han kommer imidlertid trolig til å droppe Paris-Roubaix.

Bli med på procycling.nos julekonkurranse og vinn fete premier!

Både Cancellara og Bennati har fremskutte plasseringer i Milano-Sanremo, med Cancellaras seier i 2008 som det beste resultatet. Dersom det blir en spurt, kan det fort være Bennati som blir RadioShacks sterkeste kort, selv om Cancellara har flere podieplasser tidligere.

- Dersom vi kommer til finalen i et felt, håper jeg at jeg får gjøre min egen spurt. Med felt mener jeg et som har blitt redusert. Dersom det blir enda mer redusert, slik som det var i år da Fabian nesten vant, vil han sikkert bli prioritert, og det med rette.

Giroen, touren og OL
Etter klassikerne er det Giro d’Italia som står på programmet for 31-åringen. Italieneren har ikke kjørt hjemlandets største sykkelritt siden han tok tre seire i 2008. Han håper å få sitt andre treukersritt i juli, men er langt fra sikker på at han får plass i Tour de France.

- Dersom laget har bruk for meg, vil jeg ønske å være der. Men det er klart at dette er større enn meg. Hvis de spør om jeg ønsker å kjøre touren, vil jeg si ja. Delvis fordi det touren ville vært en perfekt oppladning til OL.

Bennati er ikke lenger blant feltets aller raskeste herremenn, men tror at OL-løypen skal passe han bra. Italieneren er nemlig ikke overbevist om at løypen er så lett som alle skal ha det til.

- Det er 35 kilometer fra den siste bakken til mål. Det er ikke mye tid å komme tilbake på. Så det kan bli en spurt, men det er ikke sikkert at det blir en stor massespurt, men en med rundt 50 ryttere. Det kan gjøre at det blir en interessant løype, mer interessant enn den i København.