Gå til sidens hovedinnhold

Cannavaro-elev fikk sparken etter bilblemme

- Spilleren har ettertrykkelig brutt klubbens disiplinærregler og ble derfor fristilt fra kontrakten, melder klubben i en pressemelding.

Den kinesiske storklubben Guangzhou Evergrande, som trenes av den tidligere stopperkjempen Fabio Cannavaro, har sparket en av sine stjerner.

Det bekrefter den kinesiske klubben selv i en pressemelding.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

- Brøt klubbens regler

Spilleren som har fått sparken er Yu Hanchao, en 33 år gammel kantspiller med 59 landskamper for Kina.

Bakgrunnen er at Hanchaou skal ha tuklet med registreringsskiltet på bilen sin for å omgå restriksjonene for utendørs ferdsel i Kina, i forbindelse med koronaviruset.

Les også: Hevder Premier League-klubber inngår historisk pakt

33-åringen ble filmet, mens han tilsynelatende gjorde om en E til en F i registreringsnummeret på bilen.

Se video av hendelsen øverst i artikkelen

- Spilleren Yu Hanchao har ettertrykkelig brutt klubbens disiplinærregler og ble derfor fristilt fra kontrakten, heter det i pressemeldingen fra klubben.

Bøtelagt og fengslet

Ifølge Goal.com må spilleren i tillegg sone 15 dager i fengsel og betale en bot på 5000 kinesiske Yuan, i underkant av 8000 norske kroner.

I Guangzhou kan ikke-lokale biler kun kjøre i byen fire dager på rad. Deretter må bilen parkeres de fire neste dagene. Hanchaos bil er ifølge Goal registrert i hjembyen hans, Liaoning.

Hanchao, som inntil nylig var lagkamerat med blant andre tidligere Barcelona- og Tottenham-spiller Paulinho, må dermed se seg om etter en ny klubb.

33-åringen har spilt for klubben siden 2014 og vunnet fem ligatitler og en asiatisk Champions League-tittel.

Den kinesiske klubbfotballen er, i likhet med stort sett all annen fotball, satt på vent på ubestemt tid som følge av koronaviruset.

Kommentarer til denne saken