Gå til sidens hovedinnhold

Cannonier stoppet den skandinaviske MMA-festen

Jack Hermansson gikk på en smell mot Jared Cannonier, men forteller Nettavisen at han vil tilbake i buret enda en gang i løpet av året.

KØBENHAVN (Nettavisen): Det som skulle være en festaften for skandinavisk MMA ble brutalt stoppet av Jared Cannonier i København lørdag.

Amerikaneren slo ut Jack Hermansson i andre runde og ble dermed en solid fartsdump på svenskens vei mot tittelen i UFCs mellomvektklasse.

Hermansson, som trener på Frontline Academy i Oslo, lyktes ikke med å ta motstanderen ned i bakken og gikk på en lei uppercut i starten av andre runde.

- Nei! Nei! Nei!

Derfra og ut regnet det ned slag mot en liggende Hermansson, helt til dommer Marc Goddard gikk inn og stoppet kampen.

Da ble det stille blant flesteparten av de 12.767 fremmøtte i Royal Arena.

- Nei! Nei! Nei! utbrøt Viasat-kommentator Andreas Lagaard da Cannonier landet slag etter slag mot en rystet Hermansson.

Les også: Utrolig dommertabbe under UFC-stevnet i København

Vil gå ny kamp i år

På pressekonferansen etter stevnet sier Hermansson til Nettavisen at han hadde forventet at de skulle bli såpass vanskelig å få Cannonier ned.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg tenkte det kom til å bli vanskelig. Da jeg var i de situasjonene, følte jeg virkelig at jeg ville inn der igjen og få nedtakningen. Jeg tror det ble litt for opplagt for ham. Han leste det veldig godt, og i andre runde landet han en uppercut som førte til avslutningen, sier Hermansson til Nettavisen.

- Du hadde en plan om hvem du ville møte hvis du vant. Har du noen anelse om hvor veien går videre nå?

- Jeg har ingen anelse. Jeg kunne tenke meg å gå en kamp til i år, for å komme tilbake på vinnersporet. Det er målet mitt, og jeg er stort sett villig til å ta hvilken som helst kamp, sier Hermansson, før han legger til:

- Hvis jeg får velge selv, ville jeg trolig valgt vinneren av Darren Till og Kelvin Gastelum, men nå kommer jeg fra et tap, så jeg tror ikke de gir vinneren til meg. Men jeg ønsker alltid å sikte høyt. Jo større kamp, jo gladere blir jeg.

Svensken avviser at presset han hadde på sine skuldre før lørdagens kamp hadde noe med prestasjonen å gjøre.

- Det tror jeg ikke i det hele tatt. Jeg følte meg bra denne uka, spesielt uten jet lag, og kroppen føltes bra. Jeg kan ikke skylde på det. Jeg vet ikke hvorfor det gikk som det gjorde i dag, men jeg skal forberede meg enda bedre til neste gang, sier Hermansson.

Cannonier med stor respekt for Hermansson

Jared Cannonier var full av lovord om Hermansson da han ble intervjuet i buret.

- Jeg vil takke Jack for å ta denne kampen. Det var en kamp nedover på rankingen for ham. Det var en stor risiko for ham. Jeg vil takke ham, for det er mange som har sagt nei til å møte meg bare på grunn av det. Jack er en kriger og han bryr seg ikke om hvem det er, hvor det er eller når det er.

- De fleste går vekk fra meg, men han kom imot og prøvde å ta meg ned, som han sa han skulle gjøre. Han føltes sterk, og det var en ære å være her. Han testet meg, og jeg stod i det. Jeg har all respekt i verden for at han gjorde meg til en bedre fighter og en bedre mann. Jeg håper jeg gjorde det samme for deg min bror, sa Cannonier til Hermansson.

Stoppet nedtakningene

Hermansson gikk tidlig for en nedtakning, men lyktes ikke med å få Cannonier ned i bakken. På andre forsøk lyktes Hermansson, men amerikaneren gjorde en god jobb med å komme seg raskt på beina igjen, til tross for at et så ut til at svensken kunne lykke med å ta ryggen hans på et tidspunkt.

27 sekunder ut i den andre runden var det over, og da ble det fryktelig stille i Royal Arena.

Neste helg arrangeres det tittelkamp i Hermanssons vektklasse da mester Robert Whittaker forsvarer sin tittel mot Israel Adesanya i Melbourne.

Hjemmefavorittene Nicolas Dalby og Mark O. Madsen sørget tidligere på kvelden for å sende stemningen i taket i Royal Arena da danskene beseiret henholdsvis Alex Oliveira og Danilo Belluardo.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg