RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cantona bløffet om presidentkandidatur

Foto: Joel Ryan (AP)
Sist oppdatert:
Det hele var et stunt for å sette fokus på boligløse i Frankrike.

Manchester United-legenden Eric Cantona har tidligere vist at han har flere strenger å spille på. Tirsdag rapporterte flere franske medier at han ønsket å bli Frankrikes neste president.

45-åringen fortalte i et brev at han håpet på å stille til valg i år og jobbet for tiden med å skaffe de 500 signaturene han trenger. Brevet er gjengitt i avisen Liberation.

I brevet fordømmer Cantona de begrensede mulighetene unge mennesker i Frankrike har i dag.

«Dette engasjementet forplikter meg til å snakke mer oppriktig enn vanlig, men også med en følelse av ansvaret mitt i en tid da landet vårt står overfor vanskelige valg som vil være avgjørende for fremtiden.»

Videre beskriver han den sosiale urettferdigheten unge franskmenn møter som «voldelig og systematisk.» I brevet hinter han sterkt om at han ønsket å stille som presidentkandidat

Nå er det hele avslørt som en bløff.

Cantona ønsket å sette fokus på situasjonen til boligløse i Frankrike, og samarbeidet med Patrick Doutreligne, som er president i «Fondation Abbe Pierre». Sammen skrev de brevet som ble tatt for god fisk av franske medier.

- Vi var enige om at vi måtte kline litt til, for å få presidentkandidatene til å gjøre boligsituasjonen til en prioritert sak, sier Doutreligne.

- Han er ikke en presidentkandidat, understreker Patrick Doutreligne i ettermiddag.

En ting er sikkert: Stuntet fra Cantona var vellykket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere