RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Cantona til Old Trafford

Sist oppdatert:
Kongen vender tilbake for å hedre en legende.

Den 5. august returnerer selveste Eric Cantona til Manchester og Old Trafford.

Franskmannens klubb, New York Cosmos, er nemlig Uniteds motstander når Paul Scholes får sin testimonialkamp, melder engelske medier fredag ettermiddag.

I januar 2011 ble den tidligere storspilleren, som regnes som en legende av United-fansen, ansatt som fotballdirektør i den amerikanske klubben.

Da han tok på seg jobben lovet han at han «skulle hjelpe klubben til å bli nummer en i USA, for så å bli en av de beste fotballklubbene i verden».

Brassen Pele er også involvert i klubben og har tittelen ærespresident. Det er ventet at duoen Cantona og Pele vil invitere flere kjente fjes til å være med på kampen.

45-åringen kom fra Leeds til United i 1992 og spilte totalt 185 kamper under Sir Alex Fergusons ledelse. Han scoret også 82 mål for klubben.

Franskmannen var en viktig brikke da Manchester United på starten av 1990-tallet etablerte seg som den ledende klubben i engelsk fotball

Før han la opp i 1997, fikk Cantona med seg blant annet fire ligatitler og to FA-cuptitler for klubben og er regnet som en av Uniteds største stjerner noensinne.

Paul Scholes annonserte i etterkant av årets sesong at han legger fotballskoene på hyllen og det er altså i den anledning at Cantona nå returnerer.

I likhet med Cantona, er også Scholes en legende hos de røde og de to spilte sammen på laget i flere sesonger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere