*Nettavisen* Sport.

Capello: - Målet er finale

Foto: PAUL ELLIS (Afp)

Englands landslagssjef har 23-mannstroppen så godt som klar.

24.05.10 10:52

England har ikke spilt en VM-finale på 44 år - siden seieren på hjemmebane i 1966. I de to siste turneringene er det blitt exit i kvartfinalen.

Landslagssjef Fabio Capello tror sultefôrede engelske fans endelig kan juble i år.

- Mitt lag kan slå alle lag. Jeg ser sikker på at spillerne tror på det også. Man må ha tro på at man kan vinne VM. Jeg har stor tillit til laget, og målet mitt er å spille finale, sier Englands italienske landslagstrener i et intervju med The Times .

- Argentina har mest talent
Capello har uttalt at han ser Brasil, Spania, Italia, Tyskland og Nederland som de tøffeste utfordrerne i VM. Men hvorfor ikke Argentina, som han har uttalt har de mest begavede spillerne.

- Er det på grunn av treneren (Diego Maradona)?

- Nei. Vi har spilt mot Spania, Brasil, Tyskland og Nederland og jeg kjenner dem, men jeg så at Argentina slet med å kvalifisere seg. Talentet de har er utrolig, men jeg vet ikke hvorfor de slet. Jeg kan ikke snakke om et lag jeg ikke kjenner så godt. Derfor sa jeg at de andre var de farlige lagene, sier Capello.

- Hvordan kan du forsvare å ha med deg David Beckham i trenerstaben når han ikke har noen kvalifikasjoner som trener og det er så mange andre som er bedre kvalifisert?

- Han er ikke i trenerstaben. Absolutt ikke. Han bor med oss og blir med oss til VM, men ikke som trener. Vi har ulike prosjekter for ham, sier Capello.

Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag under VM

Møter Mexico
Det engelske landslaget har forberedt seg til VM med et høydeopphold i Østerrike, men flyr tilbake til London og møter i kveld Mexico i den nest siste treningskampen før VM. Landslagssjef Fabio Capello kommer til å eksperimentere med lagoppstillingen.

- Min stil med England har alltid vært 4-4-2 eller 4-3-1-2 med Steven Gerrard i en fri rolle bak to spisser. Men med Roma spilte jeg med tre midtstoppere, og vi har trent på det. Jeg må studere motstanderne, men vi kan spille på forskjellige måter og må forberede oss på alt, sier Capello til BBC .

Mot Mexico vil Capello spare Chelsea-spillerne Ashley Cole, Frank Lampard, Joe Cole og John Terry samt Portsmouth-keeper David James som alle spilte FA-cupfinale forrige uke.

Spillere som Adam Johnson, Michael Dawson, Ledley King og Jamie Carragher kan derfor være aktuelle for en startellever.

Har 23-mannstroppen i hodet
Capello vil først annonsere sin endelige 23-mannstropp den 1. juni, men sier til Sky Sports at han så godt som har bestemt seg allerede.

- I hodet mitt har jeg mer eller mindre navnene på de 23 spillerne som blir med meg. Men jeg må vente, fordi du aldri vet om noen blir skadet, sier Capello.

Hvem skal ut? Se Englands 30-mannstropp i faktaboksen til høyre. Sju spillere skal vrakes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Darren Staples

Scoringsvarsel for fotball-VM?
Alt du trenger å gjøre er, å krysse av for de lagene du ønsker varsel for, fylle inn ditt mobilnummer og bekrefte med koden du får. Du får varsel når kampen starter, pause og ved hver scoring.

Hver melding koster 2 kroner per mottatt varsel, og du kan når som helst avslutte tjenesten. Meld deg på her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.