*Nettavisen* Sport.

Cardinals fullførte snuoperasjonen

Foto: Dilip Vishwanat / Getty Images

Seiret i den avgjørende finalekampen og tok World Series-tittelen for andre gang på seks år.

29.10.11 11:44

ST. LOUIS CARDINALS - TEXAS RANGERS 6-2:

For første gang siden 2002 ble finalelagene i World Series nødt til å spille en 7. og avgjørende kamp om tittelen.

Texas Rangers ledet 3-2 i kamper og så ut til å være på god vei mot å vinne baseballens gjeveste trofé for første gang. Det ville vært en fin oppreisning for texanernes tap i fjorårets World Series. Da ble San Francisco Giants for sterke og vant 4-1 i kamper.

Men Cardinals hadde ingen planer om å gi seg, selv om det så stygt ut både i sjette og sjuende finalekamp. 2006-mesterne kjempet seg tilbake etter å ha ligget under, og sikret seg finale nummer sju foran hjemmepublikummet etter å ha avgjort i andre ekstraomgang.

I nattens finale kom Rangers igjen best i gang. Men Cardinlas' David Freese, mannen som ble kåret til den mest verdifulle spilleren i finaleserien, fikk Rangers til å stivne da han utlignet gjestenes 2-0-ledelse mot slutten av første omgang.

- Når du spiller mot lag som Philadelphia, Milwaukee eller Texas har du aldri tid til å ta det med ro. Vi har hatt litt hellet med oss, men vi gjorde nok ting riktig til å vinne, sa Freese, ifølge Major League Baseballs nettsted.

- Hvis du har muligheten rett foran deg kan du ikke la den løpe fra deg. Det tar ofte tid før du får den samme sjansen igjen, sa Texas Rangers' manager Ron Washington etter det bitre tapet.

St. Louis viste seg etter hvert å være klart sterkest på sine egen hjemmearena og kunne innkassere sin 11. World Series-triumf. Bare tittelgossisten New York Yankees har flere med sine 27 World Series-titler.

Med nattens seier ble Cardinals den 36. klubben som har vunnet tittelen etter 7. eller 8. finalekamp (den andre finalen i 1912 endte uavgjort og tvingte fram et 8. oppgjør).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.