*Nettavisen* Sport.

Carew: - Vi har lært

Foto: AFP/Scanpix

John Carew er skråsikker på at Aston Villa holder koken helt inn i kampen om billett til høstens mesterliga.

(ANB): Etter tirsdagens viktige 2-1-seier borte over Wigan er Carew & co. i øyeblikket tre poeng bak den viktigste fjerdeplassen i Premier League. Den gir mesterligaspill – og fire klubber sikler etter å sikre seg billett til Europas gjeveste fotballselskap: Liverpool, Manchester City, Tottenham og Villa.

Birmingham-klubben hadde sjansen også for ett år siden, men den gang holdt det ikke helt inn. Nå mener Carew at tiden er moden.

– Vi har lært av i fjor, da vi ikke klarte å holde nivået gjennom hele sesongen. Denne gangen er jeg overbevist om at vi kommer til å være med i kampen om fjerdeplassen, sier landslagsspissen til BBC.

Bred stall
Til tross for at det skiller tre poeng opp til fjerdeplasserte Tottenham, har Villa én kamp mindre spilt enn londonerne. Og som om ikke det er nok, har Carew & co. ytterligere én kamp til gode på Liverpool.

Spørsmålet er bare om Birmingham-klubben takler det tøffe kampprogrammet som venter i ukene som kommer. Ikke bare skal det dribles unna ti seriekamper før fasiten gjøres opp i mai, men Villa er også klar for semifinalen i FA-cupen. Der venter Chelsea.

– Vi har større stall, og det er flere ulike spillere å ta av enn tidligere, påpeker Carew – som samtidig innser at presset hviler tungt på han selv og lagkameratene.

– Vi må bare henge på de andre lagene. Hvis de vinner, må vi vinne også, sier han til Villas egen hjemmeside.

Hyller Milner
Skal Aston Villa klare målet om mesterligaspill til høsten, må nøkkelspillerne levere. Mot Wigan var det James Milner som avgjorde med et godt skudd.

Carew er ikke overrasket over midtbanemannens solide sesong.

– Han løp overalt, over hele banen og har vært fantastisk i hele år. Han kommer til å bli veldig viktig for Aston Villa, og veldig viktig for England, i årene som kommer, sier lørenskogingen.

– Det er strålende å ha ham på laget. James har et fantastisk fotballhode og stor intelligens – ved siden av alle de andre ferdighetene, tilføyer han.

Neste test for Villa er kommende lørdags møte med Wolverhampton. Fire dager senere står Sunderland for tur.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.