EKEBERGSLETTA (Nettavisen): John Carew har ikke spilt en offisiell fotballkamp siden 17. april i fjor, da han gjorde sitt siste innhopp for West Ham. Onsdag var han endelig tilbake på fotballbanen da det ble arrangert kjendiskamp på Ekerbergsletta i regi av Norway Cup, og Carew storkoste seg

Etter kampslutt forteller han at karrieren som toppspiller er over.

- Ja, det tror jeg, altså. Jeg vil spille kamper som dette en gang i blant, men dette er bare andre gang på et og et halvt år at jeg har fotballsko på beina. Den forrige gangen var i Marrakesh. Det var også en veldedighetskamp.

- Kribler det ikke i magen?

- Nei, det gjør ikke det. Det gjør det bare i den forstand at jeg gleder meg til å se på, sier Carew til Nettavisen.

Vant på straffespark
Avgjørelsen er på en måte tatt uten å være tatt.

- Jeg har egentlig ikke bestemt meg, men det ser ikke ut som at jeg kommer til å satse på fotball igjen. Jeg holder på med mange andre ting. Du må savne det og være motivert, og lysten er ikke der nå, for å si det sånn, utdyper den tidligere Roma-, Lyon-, Valencia-, Vålerenga-, Besiktas- og Rosenborg-spilleren.

Carew og hans lag, «MOT», tapte mot «Handshake for Peace» på straffesparkkonkurranse etter at det endte 2-2 i full tid i kampen som ble dømt av både TV 2 Sportens Davy Wathne og fotballforbundets generalsekretær Kjetil Siem.

- Det var kjempemorsomt å treffe gamle venner. Jeg koste meg. Formen er fin, den. Ikke fotballformen, men formen ellers.Det var gøy å spille her i dag, men jeg savner ikke å spille profesjonelt.

Ikke overrasket
- Kunne du tenke deg å spille i Tippeligaen igjen?

- Jeg har tenkt på det underveis, men jeg ser ikke på det som veldig sannsynlig. Du skal aldri si aldri, men akkurat nå er det ikke noe jeg tenker noe på, sier Carew til Nettavisen.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen er ikke overrasket over at Carew nå for første gang uttaler offentlig at karrieren er over.

- Det har jeg vel for så vidt regnet med. Når du er borte såpass lenge som han har vært borte nå, er det veldig sjelden og veldig spesielt hvis en klarer å komme tilbake på høyt nivå. Han er ikke noen ung kar lenger, sier Drillo til Nettavisen.