Landslagssjef Fabio Capello har fem spisser med i den engelske bruttotroppen til mesterskapet i Sør-Afrika: Darren Bent, Peter Crouch, Jermain Defoe, Emile Heskey og Wayne Rooney.

At sistnevnte får den ene av de to plassene på topp synes temmelig opplagt. Hvem som blir den andre, er mer usikkert.

John Carew legger nå inn et solid ord for Aston Villa-kompis Heskey.

– Alle vet hva Emile kan gjøre, hvor mye han betyr for laget og hvor mye han betyr for den andre angriperen, sier landslagsspissen til Villas hjemmeside.

– Sammen med en annen spiss kan han være veldig, veldig viktig. Det vet Fabio Capello, sier Carew.

Lite sammen
Lørenskogingen har bare i liten grad dannet spisspar med Heskey denne sesongen. Villa-manager Martin O’Neill har gjerne paret en av dem med lille raske Gabriel Agbonlahor. Sistnevnte kom imidlertid ikke med i den engelske VM-troppen.

Carew er ikke i tvil om at det var rett å ta med Heskey til Sør-Afrika.

– I den rollen han spiller for laget, er han fantastisk. Han holder på ballen, støtter den andre spissen, og skaper rom, sier Carew – og fortsetter:

– Han gjør så mye for deg som spissmakker, det er utrolig. Jeg vet at han får kritikk nå og da, men det er urettferdig fordi han har den rollen han har.

Carew gleder seg over at Capello åpenbart har sett det samme som ham selv.

– Han er en av de aller beste i sin rolle. Fordi han er så viktig, har han også spilt mange landskamper, sier England-proffen.

Åpner mot USA
Kritikernes fremste innvending mot Heskey er at han scorer for lite mål. Denne sesongen endte han på tre fulltreffere i ligaen – sju færre enn Carew. Agbonlahor gjorde hele 13. Det siste er delvis Heskeys fortjeneste, mener Carew.

Heskey har scoret sju mål på 57 landskamper og åtte mål på 57 kamper for Aston Villa.

– Med han rundt seg, scorer både spissene og midtbanespillerne flere mål, sier han.

England åpner VM-sluttspillet mot USA lørdag 12. juni. Deretter venter Algerie og Slovenia i det som fremstår som en høyst overkommelig innledende gruppe. (ANB)