RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carew glad for å slippe hysteri

Sist oppdatert:
Norges bortekamp mot Tyrkia spilles i Tyskland. Det er John Carew sjeleglad for.

AKER STADION (Nettavisen): Tyrkia må spille på nøytral bane mot Norge fordi landet er straffet for bråk både på og utenfor banen i en kamp mot Sveits i 2005.

John Carew, som har spilt for den tyrkiske klubben Besiktas, vet hva slags tilstander det er på tribunene i heksegryta i Istanbul når Tyrkia spiller landskamp.

- Ble hysteriske
Men bråket fra tribunene er ikke det verste for landslagene som kommer til Istanbul. Enda verre er det at hjemmelagets spillere girer seg opp på den elektriske stemningen.

- De tyriske spillerne blir veldig punch av det. To av mine lagkamerater fra Besiktas ble helt hysteriske. Det er en fordel for oss at kampen går på nøytral bane, forteller Carew.

27-åringen var i meget godt slag i Norges EM-kvalifiseringskamper i høst. Etter det var han gjennom en periode med skader og lite spilletid i Lyon. Men overgangen til Aston Villa har vært gunstig for formkurven.

- Jeg har trent godt og spilt flere kamper. Det har fungert bra i det siste. Toppformen er rett rundt hjørnet, lover Carew.

Ett fett for Carew
Før kampen mot Tyrkia onsdag neste uke møter Norge Bosnia på Ullevaal. Tirsdag kveld hadde Åge Hareide ennå ikke bestemt seg for hvem han velger som Carews spissmakker lørdag.

Valget står mellom Frode Johnsen og Steffen Iversen.

- Jeg har spilt mye sammen med både Frode og Steffen. Det har fungert bra med begge to. Det blir opp til sjefen å ta ut laget, sier Carew til Nettavisen.

27-åringen er veldig lysten på å delta i et mesterskap igjen, og mener det norske folk fortjener norsk deltakelse i EM.

- Jeg håper vi kan klare det nå, og jeg mener vi er gode nok til det. Jeg har opplevd veldig mye på klubbnivå, men jeg var veldig ung da jeg deltok i forrige mesterskap (EM 2000, red anm.). Jeg tror publikum nesten har glemt hvordan det var å ha Norge med i et sluttspill, fortsetter Carew, som har fått heltestatus i Birmingham etter storspill for Aston Villa i vinter.

Den hurtige og sterke spissen har fått mye ros av manager Martin O'Neill, som nylig uttalte at Carew må bli mer egoistisk som spiller.

- Sa han det? Det betyr vel at jeg tenker mer på lagkameratene. Jeg må ta det som et kompliment, ler Carew når Nettavisen gjør ham oppmerksom på managerens uttalelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere