RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Laurence Griffiths/Getty Images Sport

Carew reddet Villa

Sist oppdatert:
Nordmannen scoret to mål på ti minutter i FA-cupen.

ASTON VILLA – CRYSTAL PALACE: 3-1:

John Carew har måttet finne seg i å sitte mye på benken i det siste, men i onsdagens FA-cupmøte med Crystal Palace fikk den store nordmannen være på banen i samtlige 90 minutter.

Den avgjørelsen fikk nok Villa-manager Martin O’Neill til å smile fra øre til øre etter at kampen var ferdigspilt.

For selv om Birmingham-laget tok ledelsen hjemme mot Palace ved Gabriel Agbonlahor i første omgang, så utlignet Darren Ambrose for gjestene et drøyt kvarter før full tid.

Dermed så det ut til at Villa igjen skulle få problemer med å slå ut Championship-laget, men i løpet av de siste ti minuttene sto Carew fram som banens gigant.

Nordmannen var ikke snauere enn at han satte to baller i nettet før dommeren rakk og blåse av for full tid. Og dermed sørget han også for at Aston Villa gikk videre til neste runde av FA-cupen.

Begge målene kom på straffespark, etter at Carew selv hadde blitt lagt i bakken innenfor Palaces 16-meterfelt.

Russisk dobbel
Også Tottenham er videre i den tradisjonsrike cupen, etter at de slo Bolton 4-0 hjemme på White Hart Lane onsdag. Russeren Roman Pavlutsjenko sendte vertene i føringen etter 23 minutter.

Et selvmål av Jussi Jääskelainen sørget for 2-0 til pause.

Rett etter hvilen kopierte Bolton-stopper Andrew O’Brien sin finske keeper, og vartet opp med et nytt selvmål, før Pavlutsjenko satte den siste spikeren i kista med sitt andre mål.

Røde Adebayor
Superrike Manchester City fikk på sin side ikke mye å juble for onsdag. Etter ordinær tid sto det 1-1 borte mot Stoke, etter mål av Dave Kitson og Craig Bellamy. Dermed ble det forlenging.

City måtte spille forlengningen med ti mann, siden Emmanuel Adebayor ble utvist på tampen av andre omgang, og det taklet ikke stjernegalleriet fra Manchester særlig bra.

Midtstopper Ryan Shawcross ga Stoke ledelsen tidlig i første ekstraomgang, og like etter satt Sanli Tuncay inn nok et mål for «The Potters». Dette klarte City aldri å svare på.

Stoke gikk videre, mens de lyseblå ble slått ut av FA-cupen.

Reading videre
Reading har imponert stort under sesongens FA-cup, og har blant annet slått Liverpool ut av turneringen. Onsdag møtte de ligakollega West Bromwich, og igjen var Reading best.

WBA tok ledelsen ved Robert Koren, men Jimmy Kebe utlignet for gjestene like etter. Etter pause scoret Koren igjen, men helt på tampen sørget Brian Howard for at det ble spilleforlengelse.

I ekstraomgangene avgjorde Gylfi Sigurdsson i Readings favør.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere