RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carew-show i Auxerre

John Carew (Lyon) i duell med Jean-Sebastien Jaures (Auxerre).
John Carew (Lyon) i duell med Jean-Sebastien Jaures (Auxerre). (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
John Carew scoret hat trick da seriemester Lyon banket cupmester Auxerre onsdag kveld.

John Carew er mannen på alles lepper etter at Lyon knuste Auxerre på Stade de l'Abbé Deschamps i onsdagens møte mellom seriemesteren og cupmesteren i Frankrike.

Nordmannen skaffet Lyon et straffespark allerede etter tre minutter, som 18 år gamle Hatem Ben Arfa satte i mål. Lionel Mathis utlignet for Auxerre, men deretter handlet alt om den tidligere Valencia-spissen fra Lørenskog utenfor Oslo.

Carew scoret i det 33., 68. og 73. minutt. I tillegg reddet Johan Radet en Carew-heading på streken midtveis i første omgang.

- Jeg er kjempefornøyd! Det var jo den første offisielle kampen min i Lyon. Det var utrolig viktig å score mål, sier Carew til TV 2 Sporten.

- Det var også veldig viktig for Lyon å vinne supercupen. Det er jo fjerde år på rad Lyon vinner, poengterer Carew.

Carew-festilval
Det første målet kom etter strålende forarbeid av Sidney Govou, som fant Carew ved straffemerket. 25-åringen kontrollerte ballen med låret, før han banket den kontant i mål. Det andre målet kom etter at han løp gjennom Auxerres bakre firer før han avsluttet med et skudd fra høyresiden.

Den franske avisen L'Equipe omtaler kampen som en "Carew-festival" , og beskriver nordmannens andre scoring på følgende vis: " Skandinaven tilbyr en vakker demonstrasjon av sine mange talenter. Han kvitter seg enkelt med tre forsvarsspillere før han avslutter med et effektivt skudd med høyrefoten i det nærmeste hjørnet bak Fabien Cool ".

Det tredje målet headet Carew inn etter en corner fra Florent Malouda.

Tre minutter senere overlot Carew plassen til innbytter Nilmar. Kampen endte 4-1 til Lyon.

Satser hardt
Lyons nye manager Gerard Houllier ser ut til å ha truffet blink med kjøpet av nordmannen. John Carews første hat trick i Lyon vil definitivt hjelpe på forholdet til den franske storklubbens bortskjemte fans. Lørenskog-gutten har scoret fem mål på sine fire første kamper i Lyon - og altså tre i den eneste offisielle kampen så langt.

- Dette var en drømmestart på sesongen. Jeg kan ikke bli gladere enn jeg er nå, sa Houllier ifølge Reuters etter kampen.

Lyon har vunnet den franske serien fire år på rad, og satser knallhardt på suksess i Europa.

Den tidligere Liverpool-manageren Houllier har forsterket laget med tre spillere. I tillegg til Carew, som kostet rundt 60 millioner kroner da han kom fra Besiktas, har han hentet inn forsvarsspilleren Sylvain Monsoreau (40 millioner fra Sochaux) og den franske landslagsspilleren Benoît Pedretti (55 millioner fra Marseille).

Lyon sesongåpner med bortekamp mot Le Mans søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere