Carew svært tvilsom mot Hellas

Mye tyder på at John Carew ikke kan spille EM-kvalifiseringskampen mot Hellas.

03.10.06 18:08

BISLETT (Nettavisen): Tirsdag ettermiddag gjennomførte den norske troppen sin første trening foran lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Hellas i Athen.

Laget ble møtt av et voldsomt regnvær, men det store problemet i den norske troppen er ikke været. Det er John Carew. Lyon-spissen har gått skadet siden 9. september, og har kun spilt 54 minutter med fotball siden landskampen mot Moldova.

Tviler
Tirsdag jogget han og tøyet litt for seg selv på Bislett. Før han så forlot landslagstreningen lenge før de andre. Landslagssjef Åge Hareide er ikke optimist.

- Vi tar en avgjørelse om John onsdag formiddag. Består han ikke den testen reiser han hjem til Lyon, sier Hareide.

- Er du optimist?

- Nei, jeg er ikke særlig optimist, nei. Man skal ikke si for mye, men jeg tror vi mentalt skal innstille oss på at det ikke går, sier han til Nettavisen.

Carew sliter med en strekk på fremsiden av låret, og har kun drevet løpetrening de siste 8-10 dagene.

- Det store spørsmålet er om han tåler å sparke på ballen. Det finner vi ut onsdag, sier Hareide.

- Er det den minste tvil så returnerer han til Lyon. Det er en litt småekkel skade. River han den opp igjen, så kan det gå lang tid. Vi må passe på spilleren.

- Hvor ugunstig er dette?

- Det er ugunstig. Jeg antar at grekerne har notert seg Johns spill i de to forrige kampene. Men når han ikke er med så tror de kanskje det går lettere, sier Hareide smilende.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm

- Så får vi se, legger han til med et lurt uttrykk i ansiktet.

Han vil ikke svare helt bastant på om det blir Steffen Iversen eller Daniel Braaten som kommer inn. Iversen leder nok an hvis Carew må kaste inn håndkleet, men Hareide ser også at Braaten kan bli verdifull.

- Han vurderes også som targetman. Uten John mister vi såkalt bakromstrøkk og fart, men vi har jo Daniel Braaten i bakhånd som også er en veldig hurtig spiller, sier Hareide.

Fire ikke med
Flere spillere deltok ikke tirsdag. Branns Martin Andresen og Petter Vaagan Moen, Odds Tommy Svindal Larsen og Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær trente alternativt. Starts Kristofer Hæstad deltok på oppvarmingen, men ga seg da spillsekvensen startet.

Hvordan går det med landslaget i Hellas? Si din mening!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.