Gå til sidens hovedinnhold

Carews nye perspektiv

John Carew mener det er arbeidet med Aston Villas veldedighetsprosjekter som har fått ham til å sette fotballen i perspektiv.

John Carew stortrives i Aston Villa, noe to mål i lørdagens oppgjør mot Reading understreket. Et av lyspunktene i hans tilværelse i Birmingham er arbeidet med klubbens veldighetsprosjekter.

Barnesykehus
Dette innebærer blant annet å besøke Acorn barnesykehus i Selly Oak, en forstad til Birmingham.

- Det er ikke noe særlig å se barn slik, men det er veldig viktig å være her og få dem til å smile. Jeg er sikker på at de har sett frem til dette i lang tid. Man må gjøre det beste for å gi dem en flott dag. En dag som gir inntrykk og en dag de fortjener, sier Carew til The Independent under et besøk på sykehuset.

En av pasientene på sykehuset insisterte faktisk i sin tid overfor manager Martin O'Neill at Aston Villa skulle hente nettopp Carew til klubben. Uken etter var den lille gutten død, og han fikk aldri oppleve den store angriperen i Villa-drakt.

Den norske landslagsspilleren har da også merket at det er en helt spesiell stemning i og rundt Aston Villa som klubb.

- Du kommer først og fremst for å spille fotball, så finner du ut om det andre arbeidet klubben gjør. Dette er en klubb som er nær fansen og miljøet rundt. Det er en veldig human klubb. Det betyr at Aston Villa er en god plass for meg å være. Alle tar vare på hverandre og fansen og spillerne merker dette, sier spissen.

Og han presiserer:

- Jeg har som mål å være Villa-spiller i mange år fremover.

Muligheter
Lørenskog-gutten ser nemlig et helt spesielt potensial i dette laget.

- Ja, det er et stort potensial har, og vi har noen spennende måneder fremfor med unge og talentfulle spillere. Dessuten har vi en fantastisk manager som hater å tape. Det er ingen grunn til at vi ikke kan bygge videre på det og nå våre mål ved å være blant de fem-seks beste på kort sikt. Vi er på riktig kurs, sier Carew.

Denne sesongen er det imidlertid Arsenal som har imponert ham mest:

- Arsenal spiller som et spansk lag, og har vært det beste laget denne sesongen. De er som Valencia da jeg spilte der, de er vedlig effektive i sine bevegelsesmønstere. Jeg tror jeg bare har møtt ett eller to lag som har vært bedre enn det Arsenal er i dag. De er kanskje de beste laget i verden for øyeblikket.

Aston Villa håper en dag å kunne kjempe helt der oppe i Premier League, i mellomtiden vil det bli flere besøk på Acorn barnesykehus.

- Han kom litt sent forrige gang, men han endte opp med å være her lengre enn noen andre. Han var her i timevis, forteller en ansatt ved sykehuset.

Det blir nok ikke lenge til neste gang Carew stikker innom.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter fra Nettavisen sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.