*Nettavisen* Sport.

Carlo Ancelotti åpner for å returnere til Real Madrid

SABATTSÅR: Carlo Ancelotti ønsker ikke å trene noe fotballag denne sesongen, men åpner for å returnere til Real Madrid til neste år. Foto: Jon Super (Ap)

...men ikke før til neste år.

Den italienske treneren har tatt et sabattsår etter å ha fått sparken i Real Madrid, men åpner nå for å returnere til de hvite fra Spanias hovedstad til neste år.

- Real Madrid er en stor klubb, men jeg ønsker ikke å være trener dette året. Alt kan skje til neste år, jeg har fantastiske minner fra Madrid, slik jeg også har fra PSG og Chelsea. Klubben har tatt en avgjørelse, og den må jeg akseptere, forteller Ancelotti til den franske radiokanalen RMC Sport.

Ancelotti vant Champions League med Real Madrid i 2013, og ledet dermed den spanske klubben til sin tiende triumf i Europas gjeveste klubbturnering. To år etter fikk Ancelotti sparken, og har valgt å ta en pause fra fotballen.

- Jeg bestemte meg for å ta et friår og hvile. Jeg elsker fotball og ser alle kampene jeg kan, og jeg tenker at det har vært bra for meg å gjøre det. Men jeg ønsker å ta over en klubb, og jeg håper det er en god klubb slik at jeg kan komme tilbake og jobbe i denne fotball-verdenen som jeg elsker, forteller Ancelotti.

Den italienske treneren passet også på å gi sin støtte til Zinédine Zidane, som i dag trener Martin Ødegaards Real Madrid Castilla, og tror at den franske superstjernen kunne blitt en god trener for Real Madrid.

- Han har en flott CV som spiller og han gjør seg klar til å gjøre det bra som trener. Han har alle kvaliteter som skal til for å bli en fantastisk trener. Han har karisma, personligheten og erfaring. I fremtiden kan han bli en fantastisk trener for Real Madrid eller hvilket som helst annet lag, mener Ancelotti.

- Om han kunne gjort det bra i Real Madrid nå? Jeg tror helt sikkert det. Når jeg kom til Madrid så hjalp han meg veldig. Han har et flott forhold til Karim Benzema og Raphael Varane. Han kjenner veldig til stemningen i klubben og det var viktig for meg å jobbe med han.

I tillegg kommer Ancelotti med en veldig klar melding om viktiheten Zidane fortsatt holder i garderoben i Madrid:

- Når Zidane snakker, så hører spillerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.