Gå til sidens hovedinnhold

Carlo Ancelotti ferdig i Napoli

Har fått sparken kun timer etter megaseieren i Champions League.

Napoli har valgt å sparke sin trener Carlo Ancelotti. Det bekrefter klubben på sosiale medier kun timer etter at den italienske storklubben slo Genk 4-0 hjemme på San Paolo.

Den italienske supertreneren har ikke fått ting til å stemme i Serie A denne sesongen, og vi må tilbake til midten av oktober for å finne sist gang klubben vant en kamp i den italienske toppdivisjonen.

I skrivende stund ligger Napoli hele åtte poeng bak plassene som vil gi Champions League-spill neste sesong.

- Respekt og vennskap

På de syv siste kampene i Serie A står nemlig Napoli med fem uavgjort og to tap, og nå har klubben bestemt at nok er nok og gitt den meritterte italieneren sparken.

- Napoli har bestemt seg for å avsette førsteslagstrener Carlo Ancelotti. Vennskapet og den gjensidige respekten vil vedlikeholdes mellom president Aurelio de Laurentiis og Carlo Ancelotti, skriver Napoli sin offisielle pressemelding.

Ancelotti ble ansatt som Napoli-sjef i forkant av 2018/2019-sesongen, og tok klubben til andreplass forrige sesong. Kun suverene Juventus klå foran de himmelblå da sesongen var ferdigspilt.

Tidspunktet for sparkingen av Ancelotti vil uansett vekke oppsikt. Tidligere tirsdag ble vant nemlig Napoli hele 4-0 hjemme mot Genk i den siste gruppespillskampen av Champions League.

Med det så er klubben kvalifisert videre til sluttspillsrundene etter å ha endt på andreplass bak Liverpool, og foran Red Bull Salzburg og nevnte Genk.

Ifølge den meget troverdige italienske journalisten Fabrizio Romano har president Aurelio de Laurentiis allerede pekt seg ut erstatteren, og han kommer i form av tidligere AC Milan-sjef Gennaro Gattuso.

Til Premier League?

For Ancelotti sin del så trenger det ikke gå spesielt lang tid før han ansettes i en ny klubb. Ifølge Matt Law i Daily Telegraph kan neste stoppested bli Premier League for Ancelotti.

- Ancelotti sparket. Everton kommer nå til å forhøre seg, men det er liten tvil om at Arsenal også kommer til å være interessert, skriver Law på Twitter tirsdag kveld.

Skulle den legendariske italieneren ta turen til en av de to Premier League-lagene, som fortsatt står uten trener, så vil det være hans andre tur til den engelske toppdivisjonen.

Han trente, som kjent, Chelsea mellom 2009 og 2011, og fikk med seg både et Premier League- og FA Cup-trofé i løpet av sin tur på den blå siden av den engelske hovedstaden.

Ancelotti kan vise til en av de aller mest meritterte trenerkarrierene i Europa. Han har trent både AC Milan og Real Madrid til Champions League-triumfer, samt vunnet Serie A med førstnevnte.

Han kan også vise til å ha vunnet ligaen i Frankrike i 2012/2013-sesongen, da han var sjef for den franske giganten Paris Saint-Germain. Bundesligaen sikret han seg også da han vant det trofeet som Bayern München-trener i 2016/2+17-sesongen.

Kommentarer til denne saken