Gå til sidens hovedinnhold

Carlo Ancelotti med spydig kommentar mot Arsene Wengers VM-forslag

Det nye forslaget fra FIFA om VM hvert andre år har mottatt mange reaksjoner, flere managere har allerede lagt vekt på at kampprogrammet slik det er i dag er tøft nok.

Real Madrid manager Carlo Ancelotti føyer seg nå inn i rekken av trenere som går imot Arsene Wenger og FIFAs forslag om mesterskap i slutten av hver sesong.

FIFA planlegger med det å gjennomføre VM hvert andre år, fremfor hvert fjerde år som turneringen spilles i dag.

Ancelotti med klar beskjed

I starten av september stilte Arsene Wenger opp i et intervju med den franske storavisen L’Èquipe, der han la fram sine framtidsplaner for internasjonal fotball.

Der var målet å utvikle kvaliteten på dagens fotball, ved å intensivere hyppighetene av turneringer, sammen med forbedringer av reglene i selve spillet.

Carlo Ancelotti er ikke veldig positiv til det nye forslaget.

- Spille VM hvert andre år? Vel, når vi først er i gang, kan vi likeså godt bare spille det hvert år. Kampprogrammet er allerede et seriøst problem, noe må gjøres. Det er kamper som gir svært lite mening. FIFA og UEFA burde snakke om det.

- Det er sant at de akkurat nå ikke er enige med hverandre, men presset på spillerne er for høyt, sier Real Madrid manageren til Rai radio.

Som FIFAs sjef for global fotballutvikling har Arsene Wenger sett på muligheter for å videreutvikle fotballen, her kommer forslaget om å fornye hyppigheten av Fotball-VM som en av hans ideer.

Den tidligere Arsenal trenerlegenden understreker at han kun har lagt fram ideen og har avgjørelsen til syvende og sist ligger hos fotballens ledere.

Southgate stusser

Under landslagspausen tidligere denne måneden ble England trener Gareth Southgate spurt om det nye forslaget, han mente at et VM hvert andre år var et «rart konsept» for hans generasjon.

- Jeg møtte faktisk Arsene for noen uker siden, han møtte litt forskjellige trenere så jeg har ganske god oversikt over forslaget. Jeg synes hele kalenderen trenger en fornyelse. Jeg tror min generasjon vil mene at et VM hvert andre år er et rart konsept, sier Gareth Southgate om forslaget.

England treneren legger til at han hverken er for eller mot den nye VM strukturen, men at det må utvikles mer.

- Det er for mange forskjellige tråder, så det er deler jeg tenker kunne fungere, og noe jeg føler trenger mer utvikling, og deler som mest sannsynlig ikke ville fungere. Jeg er hverken veldig for eller negativ til konseptet, men jeg tenker det trenger mer utvikling.