Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen får drahjelp av sjakklegende

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Han har utrolig mye å komme, sier Magnus Carlsen.

Sjakkeneren Magnus Carlsen har innledet et nytt samarbeid med legendariske Garry Kasparov foran VM-kampen mot Viswanathan Anand i november.

Da Carlsen nylig var i New York møtte han Kasparov og de hadde nyttige diskusjoner rundt den forestående matchingen og VM-forberedelsene.

– Garry kom med gode råd om hva jeg burde gjøre i tiden framover. Han har utrolig mye å komme med og har dessuten møtt Anand i en VM-kamp tidligere, sier Magnus Carlsen til NTB.

Kasparov forsvarte VM-tittelen mot nettopp Anand i 1995. Da ble inderen psyket ut så grundig at han nærmest var sjanseløs i de siste partiene av tittelkampen.

Carlsen opplyser at han trenger en ny hovedsekundant og flere i støtteapparatet fram mot VM. Ingen avtaler er foreløpig signert, understreker han. Heller ikke med Kasparov.

Ifølge kilder i sjakkmiljøet som NTB har vært i kontakt med, er det vanlig at det nærmeste støtteapparatet rundt holdes mer eller mindre hemmelig fram til en VM-kamp som dette. Noe annet ville gitt viktig informasjon til motstanderen.

Carlsen sier likevel at Kasparov vil være med i prosessen og først og fremst svare på relevante spørsmål de nærmeste månedene.

VM-kampen spilles over tolv partier eller inntil en har sikret seieren sammenlagt. Oppgjøret går i tidsrommet 6. til 26. november i Chennai i India. Carlsen og hans team ønsket at oppgjøret ble lagt til nøytral grunn, men nådde ikke fram med argumentene. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!