Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen fikk sin revansje

Slo italienske Fabiano Caruana etter å ha tapt sist.

Magnus Carlsen slo søndag italienske Fabiano Caruana i Sveits, og tok dermed revansj over 21-åringen som var den siste som beseiret nordmannen ved sjakkbrettet.

Verdensmester Carlsen beholder dermed ledelsen i eliteturneringen i Zürich, med tre seirer etter fire partier.

Caruana er rangert som nummer fem i verden og betegnes som et supertalent som kan komme til å utfordre nordmannens VM-tittel. Den unge italieneren var også den siste spilleren som påførte Carlsen et tap, noe som skjedde i Moskva i juni i fjor.

Kontroll
Søndag hadde Carlsen full kontroll fra start til slutt. Bæringen sa til TV 2 at han ikke følte seg truet.

- Jeg måtte gjøre noen forberedende trekk og sikre kongestillingen. Det ga ham nok tid til å henge seg selv. Det er klart det ikke var lett å vinne, men jeg følte ikke at han hadde mange motsjanser, og da ble det mye lettere å spille, sa nordmannen.

Lørdag var 23-åringen svært nær ved å gå på sitt første tap på 24 ordinære sjakkpartier, men motstanderen Hikaru Nakamuras kjempetabbe banet veien for et sensasjonelt angrep som førte til norsk seier nok en gang.

Leder
Carlsen gikk helt til topps da Zürich Chess Challenge ble innledet med lynsjakkturnering tidligere denne uken. Torsdag vant han det første partiet i hovedrunden, mot israelske Boris Gelfand. Oppgjøret mot armenske Levon Aronian fredag, som er rangert som verdens nest beste sjakkspiller, endte med remis.

Turneringen varer fram til tirsdag. Etter fjerde runde leder Carlsen turneringen med 6 poeng, 1 poeng foran Aronian. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto