Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen: - Jeg er skuffet og overrasket

Norges sjakkstjerne må spille VM-finalen på bortebane.

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) bekreftet i helgen at VM-finalen mellom indiske Vishy Anand og Magnus Carlsen skal spilles i Anands hjemby Chennai.

Så sent som i forrige uke viste Paris interesse for å arrangere VM-finalen, som skal spilles over flere dager i november i år.

- Jeg er skuffet og overrasket over FIDEs avgjørelse om å signere en kontrakt for finalen uten å gjennomgå søkeprosessen som står beskrevet i VM-reglementet, og for at det ikke er blitt valgt en nøytral grunn, sier Carlsen i en pressemelding.

- Mangelen på åpenhet, forutsigbarhet og rettferdighet er ikke bra for sjakken og for sjakkspillerne, legger han til.

Klaget, men vil ikke saksøke
Norges Sjakkforbund sendte klage til FIDE, men er altså ikke blitt hørt. I en lignende sak har det bulgarske forbundet tidligere gått til søksmål.

Det kommer ikke det norske forbundet til å gjøre.

- Vi kommer nok neppe til å trekke Fide inn for CAS. Det er nok ikke mulig å endre denne beslutningen nå. Jeg mener at prosessen er gal, og vil nok ved en senere anledning ta dette opp, sier sjakkpresident Jøran-Aulin Jansson til Nettavisen.

Klar for spill på hjemmebane
Carlsen kvalifiserte seg for VM-finalen gjennom å vinne en kvalifisering mot sju andre utfordrere i London tidligere i år (les mer om det her).

- Laget mitt og jeg vil nå begynne å forberede oss for kampen. Hovedsaken er nå å bli enig med det indiske sjakkforbundet og med FIDE om betingelsene før og under kampen. Jeg håper virkelig at denne prosessen vil gå raskt og smertefritt, sier Carlsen.

Både Magnus Carlsen og Vishy Anand deltar i Norway Chess, som spilles i Rogaland denne uka. Nettavisen følger turneringen og kommer med daglige rapporter.

GÅ TIL NETTAVISEN SJAKK

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken