Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen klar for favorittduell mot So i kvartfinalen: – Direkte ræva

Magnus Carlsen avsluttet det innledende spillet i Champions Chess Tour med seier mandag. Det sikret avansementet.

Fire remis og én seier ble fasiten for Carlsen i mandagens partier. De avsluttet det innledende spillet i turneringen. Nå venter kvartfinalespill mot amerikanske Wesley So.

Carlsen og So er de store forhåndsfavorittene i turneringen.

– I dag var det direkte ræva. Skikkelig, skikkelig dårlig. Sånn blir det. Da fortjener jeg ikke noe mer, sa Carlsen til TV 2.

– Jeg hadde i hvert fall et håp om å få en bedre «pairing» enn jeg gjorde, men det endte jo med at jeg ikke var sikker på å gå videre, fortsatte han.

Ingen ideell start

Den norske verdensmesteren startet mandagen med hvite brikker mot indiske Baskaran Adhiban. Der fikk Carlsen et tidlig overtak i partiet og holdt fordelen et stykke ut i partiet.

Etter 33 trekk gjorde derimot Carlsen en tabbe som Adhiban utnyttet. Carlsen fant ingen vei tilbake til fordelen han hadde og partiet endte i remis etter 48 trekk.

Dermed fikk ikke den norske verdensmesteren en ideell start på andre dag av turneringen.

Tøff indisk motstand

Dagens andre parti, der kinesiske Ding Liren var motstander, bød på svært lite spenning. De to motstanderne gjorde en kjapp remis etter kun 15 trekk.

I parti nummer tre ventet 15 år gamle Dommaraju Gukesh, også kjent som Gukesh D. Han ble stormester allerede som 13-åring, og utover i partiet jobbet inderen seg til en stor fordel med svarte brikker. Carlsen ble satt under press.

Inderen hadde overtaket lenge, men Carlsen kom tilbake og reddet remis etter hele 88 trekk.

Møter So igjen

I fjerde parti ble det enda en remis mot indiske Erigaisi Arjun, mens det femte mot inderen Vidit Gujrathi endte i dagens første og eneste seier. Det sikret kvartfinalebilletten for nordmannen.

Der møter han altså amerikanske So, en spiller Carlsen kjenner svært godt etter mange møter. De to møttes sist i finalen i den forrige turneringen i Champions Chess Tour i slutten av mai.

Den duellen gikk Carlsen seirende ut av.

Sjakkeliten er nå inne i den sjuende turneringen på Champions Chess Tour.

(©NTB)