Den første finaledagen endte 2,5-1,5 i Carlsens favør etter fire nettpartier i hurtigsjakk. Det betyr at han kun trenger uavgjort søndag for å vinne finalen.

– Jeg synes jeg spilte ganske dårlig i dag, men resultatet er bra. Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen i det hele tatt, sa Carlsen til TV2.

Den norske verdensmesteren startet finalen forrykende ved å feie Artemjev av det virtuelle sjakkbrettet med svarte brikker. Carlsen vant også dagens andre parti etter at russeren gjorde en kjempetabbe med dårlig tid på klokka.

Vladislav Artemjev slet med dårlig nettforbindelse, men etterpå tonet Carlsen ned betydningen av det.

– Han pleier å bruke lang tid. Men det er klart at han nok i det andre partiet ble litt preget, men det var også det partiet der han hadde mest sjanser, sa Carlsen.

I det tredje partiet var det Artemjevs tur til å juble. Han fikk etter hvert inn et vinnende angrep, etter at Carlsen gikk på en såkalt «museglipp» i det 35. trekket. Nordmannen ga opp partiet tre trekk senere.

Lommedalsgutten trengte likevel kun remis i det siste partiet for å få en fordel før den andre finaledagen. Det klarte han greit.

Turneringen er den niende i Champions Chess Tour. Finalen spilles om en snau måned. Carlsen står med to turneringsseirer siden formatet ble innført i fjor høst.

(©NTB)