RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen reddet av kjempetabbe

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Vant over erkerival Hikaru Nakamura.

Det så lenge ut til at Magnus Carlsen skulle gå på sitt første tap på 24 ordinære sjakkpartier da motstanderens kjempetabbe åpnet for en sensasjonell snuoperasjon i Sveits lørdag.

Amerikanske Hikaru Nakamura utspilte den norske verdensmesteren fra start i tredje runde i storturneringen i Zürich lørdag. Lenge lå Nakamura an til å ta sin første seier noensinne i et ordinært parti mot Carlsen.

- Jeg spilte ganske dårlig. Jeg undervurderte på et vis hans angrep, og han gjorde alle de riktige trekkene. Jeg tror han hadde flere muligheter til å vinne, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet.

Datamaskinene mente på et tidspunkt at amerikaneren hadde så mye som 98 prosent sjanse for seier, men Carlsen beviste at de tok feil. Fra trekk 37 utnyttet Carlsen en kjempetabbe fra Nakamura, og herfra gikk det rette veien for verdenseneren. Partiet varte i 5 timer og 50 minutter og var over på 51 trekk.

Carlsen gikk helt til topps da Zürich Chess Challenge ble innledet med lynsjakkturnering tidligere denne uken. Torsdag vant han det første partiet i hovedrunden, mot israelske Boris Gelfand. Oppgjøret mot armenske Levon Aronian fredag, som er rangert som verdens nest beste sjakkspiller, endte med remis.

Turneringen varer fram til tirsdag. Etter tredje runde leder Carlsen turneringen med 5 poeng, 1 poeng foran Aronian. (©NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere