RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carlsen tilbake på norsk jord

Sist oppdatert:
Etter drøyt tre uker i Sotsji var Magnus Carlsen tilbake i Norge onsdag kveld. Med seg i bagasjen hadde han et VM-trofé, en forkjølelse og genierklæringer fra Vladimir Putin.

Søndag vant Carlsen det 11. partiet mot den indiske utfordreren Vishy Anand. Med partiseieren sikret han også verdensmestertittelen for annet år på rad.

Siden den gang er det blitt mange intervjuer, diverse aktiviteter og teselskap med Russlands statsminister ved Svartehavets kyst.

– Magnus Carlsen er et geni. Jeg er imponert over det nordmannen har fått til under mesterskapet, skrøt Vladimir Putin.

Onsdag vendte Carlsen og hans team snuten tilbake mot Norge. Klokken 20.39 landet flight SU2534 med verdensmesteren på Gardermoen. Da hadde han vært i OL-byen siden 4. november.

For 364 dager siden ble han mottatt av vannkanoner, norske flagg, blomster, kake og blitsregn etter å ha tatt sin første VM-tittel i Chennai. Onsdag kveld var det duket for reprise på Norges hovedflyplass, men uten vannkanoner denne gangen.

– Det er fordi det er minusgrader. Vi vil ikke risikere at det fryser is på vinduene, sier medieansvarlig for Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen, til NTB. (©NTB)

VARM VELKOMST: Verdensmester i sjakk Magnus Carlsen kom hjem til Norge etter sjakk VM i Sotsji.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere