Som Nettavisen meldte søndag er Caroline Graham Hansen nå offisielt klar for FC Barcelona. Mandag kom bekreftelsen om at den norske teknikeren melder overgang fra Wolfsburg til den spanske storklubben.

24-åringen fra Oslo har i lengre tid vært ryktet til katalanerne, men også andre klubber har vært med i kampen om den norske landslagsspilleren. Paris Saint-Germain skal ha kommet med et svært lukrativt tilbud til Graham Hansen.

Til Nettavisen forteller Graham Hansen at hun er veldig fornøyd med å ha satt penn til papir med den spanske toppklubben.

- Dette er sykt kult og nå er jeg veldig stolt og glad. Det var ganske stort da Barcelona kom på banen og ville signere meg. De har villet bygge og har ambisjoner om å bli best innen kvinnenfotballen, slik de har bygget i herrefotballen, sier Graham Hansen til Nettavisen.

- En fotballspillers drøm

Hun forteller at hun har rukket å fått sett på fasilitetene, før hun satt penn til papir på en toårskontrakt med storklubben. Hun blir dermed den første norske fotballspilleren til å representere Barcelona.

- Det klubben gjør er fantastisk stort, og viser at de ønsker å være en stormakt. Det viser at vi i norsk fotball også har mulighetene til å spille i de største klubbene, sier Graham Hansen.

- Det er også viktig å vise at man som kvinne også kan spille for de største klubbene, at dette ikke bare en drøm som gjelder for gutta.

Slik man fikk se mot blant andre LSK Kvinner så ønsker Barcelona at lagene skal spille på «Barcelona-måten» med høyt ballinnehav og fokus på den angrepsvillige fotballen. Graham Hansen er klar på at det var noe av det som lokket henne til Katalonia.

- Ambisjonene mine er å være her for å utvikle meg videre. Jeg vil lære meg å kjenne kulturen og spille i Barcelona på den måten de gjør. Jeg vil gjerne være en del av det, jeg spiller fotball for å ha det gøy.

- Jeg vil være med å vinne titler, og å få være en del av Barcelona og den fotballen de spiller er enhver fotballspillers drøm, sier Graham Hansen.

Les mer: Caroline Graham Hansen nærmer seg Barcelona: - Det som gjenstår er hennes signatur

Tapte Champions League-finalen

Graham Hansen melder nå overgang til Barcelona etter at kontrakten med den tyske klubben Wolfsburg har løpt ut. I Spania blir hun en del av en klubb som satser mot tronen både i hjemlig liga, samt i Champions League.

Lørdag tapte Barcelona finalen i nettopp Champions League etter å ha blitt ydmyket med 4-1 mot Lyon. Norske Ada Hegerberg scoret hat-trick da franskmennene kunne feire nok et europeisk trofe.

Nettopp det forsmedelige tapet i Champions League-finalen skal ha gjort at Barcelona ønsket fortgang i prosessen med å få offentliggjort overgangen til Graham Hansen.

Før Graham Hansen slutter seg til Barcelona skal hun representere Norge i sommerens VM i Frankrike. Det norske laget er i gruppe med vertsnasjonen Frankrike, Nigeria og Sør-Korea i mesterskapet som spilles i perioden 7.juni til 7.juli.

Caroline Graham Johansen har tidligere spilt for Stabæk. Nettavisen eier rettighetene til den norske Toppserien og kampene ser du på Direktesport.