Gå til sidens hovedinnhold

Carragher har fått nok av United-unnskyldningene: - Jeg blir kvalm

Den tidligere Liverpool-spilleren mener folk som Roy Keane og Gary Neville bommer grovt med sine uttalelser.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har vært i hardt vær under landslagspausen og nordmannen har fått kritikk fra flere hold.

Selv om United ligger som nummer fire på tabellen etter sju kamper, kun to poeng bak lederlaget Chelsea, har mange vært skeptiske til Uniteds sjanser denne sesongen.

Kun to seire på de seks siste kampene har på mange måter vært som bensin på bålet for journalister og eksperter som ikke er nådige mot Solskjærs managerkvaliteter.

Liverpool-legenden Jamie Carragher har også kastet seg inn i debatten om United-manageren. Han mener klubben må tåle å bli snakket om som en gullkandidat.

Carragher: - De er kompisene hans

Han har derfor latt seg irritere over at ekspertkollegaer som Gary Neville og Roy Keane er blant de få som har tatt Solskjær og United i forsvar den siste tiden.

LES OGSÅ: Solskjær beskyldes for løgn: - Jeg hadde blitt rasende

- De to finner bare på unnskyldninger for å støtte Solskjær fordi de spilte sammen med ham og er kompis med ham, sier Carragher ifølge Daily Mail.

Det var i podcasten «Tony Bellow is Angry» at Carragher fikk spørsmål om hva som irriterer ham om dagen og det var da han tok opp Neville og Keane.

- De sier at United ikke er klare for å vinne ligaen, at laget fortsatt mangler ditt og datt, at eierne ikke bruker nok penger på spillere, at klubben burde hente Harry Kane.

- Da tenker jeg: Dere har akkurat hentet en spiller som har vunnet Champions League fem ganger og en ving som kostet 75 millioner pund, sier Carragher.

- Jeg blir kvalm av det

Den tidligere Liverpool-stopperen forteller videre at han lot seg provosere såpass mye av utspillene til ekspertkollegaene, at han måtte skrive en kronikk om temaet.

LES OGSÅ: Kommer med knusende kritikk mot Solskjær: - Han kommer aldri til å få jobbe i Premier League igjen

- United ble nummer to sist sesong. De tapte ikke én eneste kamp på bortebane gjennom sesongen. Da er det bare et naturlig neste steg, mener Carragher.

- For å være ærlig, det provoserer meg. Så jeg bestemte meg for å skrive om det i avisen. Solskjær var visst ikke så fornøyd med det jeg skrev, men som jeg har sagt, det er på tide å slutte med unnskyldninger, jeg blir kvalm av det, sier han.

Manchester United røk ut av ligacupen mot West Ham og har fått en litt ustø start i Champions League denne sesongen med blant annet tap borte for Young Boys.

Massiv kritikk

Mange har pekt på at de er lite imponert over Solskjærs taktiske evner.

- Hvor er identiteten i dette laget? Hva er planen? Det er akkurat det som mangler med Solskjær, har Danny Blind, faren til tidligere United-spiller Daley Blind, uttalt.

LES OGSÅ: Lineker med avsløringer om Ronaldo-overgangen: - Jeg legger alle kortene på bordet

- Det er ingen taktisk plan. Laget hans er ikke i stand til å presse motstandere som Manchester City. De har kvalitetene og det redder ofte et resultat, men det er aldri laget som ordner seieren. Det har vært sånn i flere kamper nå, sa Blind.

ESPN-journalist Mark Ogden sier mye av det samme som nederlenderen. I forrige uke sa han til Nettavisen at han mener Solskjær har store svakheter som manager.

- Det er åpenbart ingen spesifikk stil eller filosofi bak det Ole gjør. Taktisk er han så langt bak folk som Klopp, Guardiola og Tuchel, sa den profilerte journalisten.

Forsvarer Solskjær

Dag Langerød, som er redaktør i den norske supporterklubben til Manchester United, sa imidlertid i forrige uke til Nettavisen at kritikken går litt over styr.

- Det har vært litt skuffende og lurvete innledningsvis i høst, men alt som er gjort fra Solskjær og teamet hans så langt er bra nok. Hadde han vunnet et seriegull, vunnet en finale eller vunnet alt i sesongstarten, hadde det nok vært en annen tro på ham. Men slik det er nå, så elsker de å skrive hvor dårlig han er, og det må han leve med.

LES OGSÅ: Klopps svar om Liverpool-flopp vil gi fansen hakeslepp

Langerød trakk fram to hovedpoenger i sitt forsvar av Solskjær. Det er første var at 48-åringen har stabilisert klubben i toppsjiktet av tabellen etter flere magre år med andre managere, det andre er at han har rustet opp spillertroppen betraktelig.

- Dette er fakta og det kan de ikke ta fra ham. Det er ikke noe krise for meg at de ligger på fjerdeplass nå, to poeng bak Chelsea som topper, selv om det har vært noen prestasjoner og resultater under pari tidlig i sesongen, sa Langerød.

Etter landslagsperioden venter en tøff rekke kamper for United. Da skal klubben møte Leicester (borte) Atalanta (hjemme), Liverpool (hjemme), Tottenham (borte), Atalanta (borte) og Manchester City (hjemme) i det som trolig blir seks tøffe dueller.