Neymar var en sentral skikkelse da PSG slo Bayern München ut av Champions League tirsdag kveld. Brasilianeren herjet tidvis for franskmennene, men sløste med sjansene. Bayern vant kampen, men PSG gikk videre på bortemålsregelen.

Det betyr at Neymar, Kylian Mbappé og de andre stjernene til PSG kan få en ny sjanse til å vinne CHampions League denne sesongen. Sist sesong ble det tap i finalen for nettopp Bayern München, men nå seiler det franske laget opp som en favoritt.

Det å gå til topps i Champions League har vært det store målet for Paris-klubben i lang tid og det er én av grunnene til at stjerner som Neymar er hentet til klubben. Til tross for en rekke forsøk, har det imidlertid ikke lyktes i turneringen så langt.

LES OGSÅ: Pochettino åpner opp om samarbeidet. Mener han aldri har vært borti lignende

Carragher: - Liker det ikke

Med Mauricio Pochettino som hovedtrener har PSG likevel sett meget sterke ut og det å slå ut Bayern München sender et signal om at 2021 kan være året for PSG.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher, som nå er ekspert på TV, ergrer seg likevel over at en spiller som Neymar holder til i den franske ligaen Ligue 1.

- Jeg liker ikke å se ham der. Jeg synes ikke at spillere på så høyt nivå som Mbappé og Neymar burde spillere for PSG. De burde ikke spille i den franske ligaen, det er en svak liga, helt middelmådig. Spillere med slik kvalitet burde ikke spille i den franske ligaen, den er ikke bra nok, sier han til CBS Sport, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: Neville advarer Manchester United: - De kan ikke fortsette med det

Uttalelsen kommer nok til å irritere de som følger den franske ligaen tett, men både Neymar og Mbappé har lenge blitt koblet med klubber i Spania og England.

Neymar ble hentet til PSG fra Barcelona med nettopp det mål for øyet at han skulle skyte klubben til topps i Champions League. mener Carragher.

- Ettermælet hans avhenger av at de vinner Champions League. Det er derfor han dro dit, han skulle oppnå noe klubben aldri tidligere har klart. Han skulle også vinne Ballon d'Or. Det er de to grunnene til at han gikk til PSG, sier han.

- Han ville også komme seg vekk fra Lionel Messis skygge i Barcelona. Verdens beste spiller som vinner Ballon d'Or år etter år. Neymar følte at han ikke kunne vinnen utmerkelsen som Barcelona-spiller.

Neymar: - Vier et lag

Carragher tror Neymar kan oppnå målet om å bli kåret til verdens beste spiller om den franske klubben vinner den gjeveste europacupen i år.

LES OGSÅ: Ighalo mener han fikk for få sjanser av Solskjær

- Hvis PSG vinner Champions League i år, så blir den nok en kamp mellom Neymar og Kylian Mbappé om Ballon d'Or-prisen.

Neste oppgave i turneringen for PSG blir vinneren av Manchester City og Borussia Dortmund i kvartfinalen onsdag kveld. Neymar selv gleder seg til fortsettelsen.

- Vi møtte et fantastisk lag, men vi er også et fantastisk lag og viste det. Vi har akkurat slått ut de regjerende mesterne. Nå er vi i semifinalen og må jobbe enda hardere. Vi må forbedre oss og håpe på en god semifinalen, sier Neymar etter kampen.

LES OGSÅ: Crouch advarer Kane: - Han kommer ikke til å la seg rikke

- Ikke lenger et problem

Selv om det er mye snakk om Neymar og Mbappé, påpeker førstnevnte at PSG nå virkelig er i ferd med å bli et lagmaskineri.

- Vi snakker mye oss imellom, vi er virkelig et lag. Marquinhos snakket med oss gjennom hele kampen og hjalp til med organiseringen. Angel Di Maria løpe masse i dag, vi må virkelig gratulere alle på laget med denne seieren, sier han.

Neymars kontrakt med PSG går ut sommeren 2022 og det har vært rykter om at franskmennene jobber hardt for å forlenge den. Selv sier angrepsspilleren at han er tilfreds med situasjonen i Paris.

- Det er ikke lenger et problem. Jeg føler meg veldig tilpass og hjemme hos PSG. Jeg føler meg gladere enn jeg var før, sier Neymar til ESPN Brasil.