LIVERPOOL - ARSENAL 0-0:

Liverpool fikk en gyllen mulighet til å skaffe seg et godt utgangspunkt i ligacupsemifinalen mot Arsenal da gjestenes Granit Xhaka ble utvist.

Sveitseren måtte forlate banen allerede etter 24 minutters spill på Anfield.

Carragher reagerte

De røde slet imidlertid med å skape de helt store sjansene med én mann mer og savnet av Mohamed Salah og Sadio Mané ble etter hvert svært tydelig for gjestene.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher reagerte på at manager Jürgen Klopp ikke tok grep i pausen, etter en ganske tannløs første omgang fra vertene.

LES OGSÅ: Ronaldo med klar beskjed om Uniteds situasjon: - Jeg aksepterer det ikke

- Jeg kan ikke tro at han sendte de samme elleve ut etter pausen. De måtte jo gjøre endringer i pausen da Arsenal var nede i ti mann, sa Sky Sports-eksperten.

I andre omgang var det faktisk Arsenal som var nærmest ved å ta ledelsen da Bukayo Saka fikk en enorm mulighet, men Alisson Becker reddet mesterlig.

The Atheltic-journalist James Pearce, som følger Liverpool tett for det anerkjente nettstedet, lot seg ikke imponere av Jürgen Klopps menn torsdag kveld.

- En massiv redning av Alisson for å stoppe Saka. Liverpool er veldig heldige som ikke ligger under her. Dette har vært fryktelig, skrev han på Twitter.

LES OGSÅ: Vlahovic kan bli dyrere enn Haaland: - Vil styrke enhver Premier League-klubb

Returkampen spilles i London torsdag 20. januar.

Rødt kort til Xhaka

Liverpool dominerte stort i første omgang, men slet med å skape de helt store sjansene. Arsenal på sin side ble redusert til ti mann allerede etter 24 minutters spill.

Granit Xhaka var oppe med en høy fot i brystområdet til Diogo Jota og dommer Michael Oliver virket ikke i tvil da han dro fram det røde kortet.

Før det hadde Liverpool hatt en god sjanse ved Jordan Henderson da keeper Aaron Ramsdale satte et utspill rett i kapteinen. Ballen spratt i retning mål, men gikk like utenfor. Henderson fikk fatt i returen, som ikke resulterte i mer enn en corner. Det kunne også set ut som det var en hands på midtbanespilleren i den første situasjonen.

Hjemmelaget beleiret tidvis feltet til gjestene fra London, men som regel manglet det noe på presisjonen i det siste trekket og nettkjenning ble det ikke før pause.

LES OGSÅ: Ekspertene om Solskjærs etterfølger: - Han sliter med mange av de samme problemene

Arsenal var heller ikke ufarlige og tok noen kontringer. Spesielt i det 42. minutt ble det farlig da Bukayo Saka kom seg inn i 16-meteren og fikk slått inn. Joel Matip var imidlertid våken inne i feltet og fikk klarert på noe uortodoks vis.

Etter 45 minutter med fotball sto det 0-0 ved pause.

Reddet av Alisson

Andre omgang fortsatte litt som den første, der Liverpool hadde mye ball, uten å bryte gjennom et oppofrende Arsenal-forsvar. Et unntak var etter 68 minutter da Takumi Minamino fikk en god sjansen for vertene fra litt spiss vinkel.

Curtis Jones og Andy Robertson kombinerte i forkant, før sistnevnte spilte fram til Minamino. Han avsluttet og ballen suste på tvers av mål og like utenfor.

Arsenal fikk en gedigen sjanse noen minutter senere da Saka løp seg fri. Han kom alene med Alisson Becker. Keeperen reddet imidlertid forsøket mesterlig.

LES OGSÅ: Bekreftet: Philippe Coutinho klar for Aston Villa

Mot slutten hadde Liverpool noen halvsjanser ved Roberto Firmino og en kjempesjanse ved Minamino. Japaneren fikk avslutte på nærmest åpent mål fra inne i 16-meteren, men satte ballen uforklarlig høyt over målet.

Det skal også nevnes at Michael Oliver uansett hadde blåst for frispark til Arsenal rett i forkant, så scoring hadde det nok uansett ikke blitt i denne situasjonen.

Det betyr at Arsenal har en alle tiders mulighet til å nå en finale denne sesongen, med en bra utgangspunkt før returkampen i London neste uke.