Forrige uke innførte britiske myndigheter en rekke harde sanksjoner mot blant andre Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Det har skapt mye usikkerhet rundt framtiden til London-klubben - også for manager Thomas Tuchel.

Som følge av sanksjonene foreslo Sky Sports-ekspert Jamie Carragher nylig at Manchester United, som er på jakt etter en permanent manager, burde utnytte situasjonen og hente Tuchel.

På Sky Sports' Monday Night Football sa Carragher at uttalelsene ble møtt med sterk kritikk blant Chelsea-fansen.

- Man kan si at jeg hadde noen opphetede diskusjoner på Stamford Bridge i går (søndag) og Chelsea-supporterne. De er som alle andre supportere veldig lidenskapelige til egen klubb. Og slik situasjonen er nå, så føles det som at verden angriper dem, og at de forsvarer klubben.

Les også: Saudi-Arabisk selskap skal ha lagt inn bud på Chelsea

Langer ut

Reaksjonen til Chelsea-fansen endrer imidlertid ikke Carraghers syn på saken.

- Jeg vil ikke endre min mening om det, og grunnen til at jeg synes det er litt hyklersk av Chelsea-supporterne er fordi, hvis et lag som Manchester United tenker at de kan hente manageren deres, eller folk tenker at de kan hente Chelsea-spillere og utnytte situasjonen, så er det nettopp det Chelsea har gjort i 20 år.

Videre langer Carragher ut mot en rekke mer eller mindre omdiskuterte Chelsea-kjøp - eller forsøk på kjøp - siden Abramovitsj tok over klubben i 2003.

- Det var den store greia da Roman Abramovitsj kom inn. «Vi kan kaste pengene våre rundt og vi kan få hva vil vil». «Vi skal se til Manchester United, de er en pengemaskin og det ønsker vi å bli. Vi henter deres administrerende direktør Peter Kenyon». «Vi skal se til Liverpool, hente den beste midtbanespilleren i Europa og ødelegge den klubben i løpet av to somrer». Han (Steven Gerrard) fikk de ikke, sier Carragher, og fortsetter:

Les også: AFP: EU innfører sanksjoner mot Chelsea-eier Abramovitsj og andre rike russere

- «Vi skal hente Ashley Cole, som var en del av «Invincibles» og vant alt med Arsenal. Ja, la oss hente ham». «Vi blir tatt for å bryte overgangsreglementet, det gjør ikke noe, vi kan bare betale boten». England hadde en god periode med Sven-Göran Eriksson. «England-manager? Nei, vi ønsker ham som Chelsea-manager. Ikke noe å tenke på hva han gjør med England, vi skal ha ham og vi vil betale boten, ikke noe bekymre seg for».

- Det er bare fakta

Samtidig er ikke Carragher nevneverdig imponert over klubbens strategi med tanke på ungdomsakademiet.

- De vinner FA Youth Cup hvert år eller kommer til finalen, ikke fordi de har de beste trenerne eller det beste akademiet, men fordi de praktisk talt går og henter de beste spillerne fra hver klubb i dette landet og tar med familien og gir faren en speiderjobb.

- Chelsea Football Club har utnyttet alle andre klubber de siste 20 årene på grunn av Roman Abramovitsj. Så hvis jeg har en mening om noen som utnytter dem ... det er bare fakta. Sånn er livet og det er sånn det kan gå for Chelsea nå, det må de bare akseptere.

Les også: - Vurderer å rive Old Trafford

- Vil ikke at de skal møte veggen

Carragher påpeker imidlertid at han ikke er enig i alle sanksjonene mot Chelsea. Han håper på det sterkeste at London-klubben kommer seg ut av den utfordrende situasjonen.

- Noen av tingene med Chelsea, med tanke på å stenge klubbsjappa og stoppe barn fra å ha Mason Mount bak på drakta, det er jeg ikke enig i. Og jeg vil absolutt ikke at Chelsea skal møte veggen, det ønsker jeg ikke i det hele tatt.

- Men hvis det er min mening, så vil jeg helt klart ikke at Chelsea-fans neste gang stiller spørsmål ved meningen min, fordi det er akkurat det Chelsea har gjort i 20 år, sier Carragher.