Manchester United skriver i en pressemelding etter seieren over Arsenal torsdag kveld at Michael Carrick gir seg i klubben.

Carrick ble hentet som spiller fra Tottenham i 2006, og fikk med seg over 300 kamper i United før han la skoene på hylla i 2018.

Deretter gikk han over i trenerteamet under ledelse av Jose Mourinho, og ble assistent da Ole Gunnar Solskjær tok over klubben i desember 2019. Etter at Solskjær måtte gå av 21. november, har Carrick vært Manchester Uniteds midlertidige manager og ledet laget i tre kamper.

- Min tid i denne store klubben vil alltid bli rangert som de beste i min karriere. Da jeg først signert for 15 år siden, kunne jeg aldri i mine villeste drømmer forestille meg å vinne så mange trofeer og jeg vil helt klart aldri glemme de fantastiske minnene, både som spiller og som en del av trenerteamet, sier Carrick.

- Etter å ha tenkt nøye gjennom det har jeg imidlertid bestemt at nå er den rette tiden for meg å forlate klubben, sier han.

Les også: Ronaldo nådde ny milepæl og ble den store helten i ellevilt drama

- Vil alltid være United-fan

Kampene som midlertidig manager i United endte med seire over Villareal og Arsenal, samt uavgjort mot Chelsea på Stamford Bridge.

Nå skal imidlertid Ralf Rangnick lede laget ut sesongen. Tyskeren fikk på plass arbeidstillatelsen tidligere torsdag.

- Jeg er og vil alltid være United-fan, og jeg vil komme på så mange kamper som mulig. Jeg vil ønske Ralf, staben hans, spillerne og tilhengerne lykke til videre. Heretter vil jeg støtte gutta som tilhenger fra tribunen, sier Carrick.

- Gjorde det veldig bra

Etter den store nyheten hylles Carrick av blant andre de tidligere lagkameratene Rio Ferdinand og Patrice Evra.

- Alltid en klasse forestilling som spiller og han fortsatte med det som midlertidig manager. Uansett hva du velger å gjøre nå ønsker jeg deg det beste, skriver Ferdinand på Twitter.

– Michael Carrick gjorde det veldig bra. Alle ventet på at Ralf Rangnick skulle bli redningsmannen. Nå har han laget og det er tid for å levere, sier Evra i Amazon Primes studio.