Rett etter Manchester United slo Arsenal forrige uke annonserte Michael Carrick at han sluttet i klubben. Den tidligere midtbanegeneralen ledet United i tre kamper etter Solskjær fikk sparken.

I de tre kampene vant de over Villarreal og Arsenal, samt spilte uavgjort mot daværende ligaleder Chelsea.

Nå er det Ralf Rangnick som skal lede Manchester United ut sesongen, og ifølge engelske medier ønsket han å ha med seg Carrick videre.

Tyskeren skal angivelig ha prøvd å overtale Carrick til å bli værende, men han klarte ikke å stoppe han fra å slutte i klubben han har vært en del av de siste 15 årene.

Les også: Debuterte for United nesten 20 år etter han først kom til klubben

Lojal til Solskjær

Tidligere Manchester United-spiller og ekspert Paul Ince tror grunnen til at Carrick ga seg var i lojalitet med Solskjær, som han jobbet sammen med under nordmannens tid i klubben.

- Jeg tok alltid Alex Rae med meg som min nummer to, en god venn av meg og en topp trener. Hver gang jeg forlot en klubb sa jeg til Alex: «hør, du kan bli, ta over jobben og se om du liker det». Men han sa alltid: «nei, hvis du går, går jeg også» ut av ren lojalitet, forteller Ince til The Mirror.

Han fortsetter:

- Jeg er evig takknemlig for det. Men da nyheten kom om at Michael Carrick ga seg, var det en situasjon hvor Solskjær fikk han inn, som gjorde han til assistent og fikk han en ny kontrakt, så det var alltid i tankene hans at han ville gå hvis Ole gjorde det, mener Ince.

Les også: Ferdinand med krystallklar advarsel til United-duo: - Har en helvetes jobb

Flere teorier

Ince tror også det kan være to andre årsaker til at Carrick ga seg i United. Den første går på at han tror Carrick ikke ville binde seg til Manchester United om han ønsker å jobbe med Solskjær igjen når han returnerer til manageryrket.

- Om det blir i England eller et annet land. Hvis det er tilfellet kan Carrick bli med Ole igjen som hans assistent, sier Ince.

Ince vil heller ikke utelukke at Carrick vurderer å satse som hovedmanager på egenhånd, etter å ha fått smaken på det etter å ha ledet United i tre kamper.

- Han gjorde det veldig bra i de kampene. Ikke la oss bli revet med, men det var tre viktige kamper. Villarreal, som de måtte vinne, uavgjort mot Chelsea og seieren mot Arsenal. Det er tre tøffe kamper, sier han.

Les også: Til angrep på Uniteds manager-valg: - Jeg forstår det virkelig ikke

Han fortsetter:

- For han å gå inn der med så lite erfaring, så begynner han kanskje å tenke: «jeg kan gjøre denne jobben, jeg har fått smaken på det. Jeg vil ikke jobbe under en annen manager, jeg vil gjøre det selv og se om jeg kan få en jobb som manager».

Ince tror med andre ord det ikke er usannsynlig at Carrick har latt seg inspirere av andre tidligere spillere som nå er blitt managere.

- Man ser typer som Steven Gerrard, Frank Lampard og Wayne Rooney, alle disse spillerne har gått inn i manageryrket og gjort det ganske bra, sier han.

Manchester United møter Norwich lørdag klokken 18.30. Kampen kan du følge direkte hos Nettavisen.